Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Leren op je eigen feestje

Leren op je eigen feestje

Door Chris

Da's nog eens dikke pech. Heb je 364 dagen op je volgende verjaardag moeten wachten, valt deze feestelijke dag precies tijdens je examens. Het overkomt deze week Mickey, Kees, Danjelle en Lorena.

"Ik werd gisteren 16 jaar, maar had niet echt het gevoel dat ik jarig was", vertelt vmbo-scholier Mickey Duivestein. "Normaal gesproken ga ik altijd uit eten met mijn ouders en broer, maar nu vieren we mijn verjaardag pas in juni." Om de stressvolle examendag toch nog een feestelijk tintje te geven kreeg Mickey van haar ouders wel alvast haar cadeau: een Lowlandskaartje. Maar de verjaardagstaart volgt dus pas volgende maand.

Kees Willems was maandag de jarige job. "Ik heb er helaas alleen weinig van gemerkt", aldus de 17-jarige havo-scholier. "Bij het wakker worden kon ik alleen maar aan de examens denken. Pas toen ik naar beneden kwam en mijn moeder me feliciteerde dacht ik: 'o ja, ik ben jarig'."

Op zijn verjaardag maakte Kees het examen kunst. En eenmaal thuis, moest hij meteen weer vol aan de bak voor Nederlands en wiskunde. "Ik heb eigenlijk alleen maar zitten leren, van feest was geen sprake. Maar misschien is het ook wel goed dat je brein alleen met die examens bezig is."

Niet echt gezellig

Ook Danjelle Greemers vindt het erg vervelend om midden in de examenperiode jarig te zijn. De havo-scholier is vandaag 17 geworden. "Ik vind het maar stom, want ik moet de hele dag leren. Vanavond komt er wel wat familie, maar dan zit ik dus boven proefexamens te maken. Niet echt gezellig."

Danjelle is dan ook vastbesloten om de schade later in te halen. "Als de examenperiode achter de rug is nodig ik alsnog wat vriendinnen uit voor een gezellige avond op de bank."

Irritant

Vmbo-scholier Lorena Luijkenaar kan een gezellige vriendinnenavond eveneens op haar buik schrijven. Ze viert vandaag haar 16e verjaardag, maar moet zich net als de rest volledig focussen op het leren. "Ik vind het erg irritant. Meestal ga ik wat met vriendinnen doen, maar dat kan dit jaar dus niet. Maandag heb ik een moeilijk examen wiskunde, dus er moet nu vooral geleerd worden."

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 14 mei 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Bij mijn examen vwo Nederlands zat er ook iemand die denk ik jarig was. De surveillant zei tenminste 'gefeliciteerd' toen hij naar haar ID keek... dat moet echt irritant zijn :(

8 jaar geleden

M.

M.

Was ik dus niet de enige die dit gevoel deelde, Haha! Maar goed de schade wordt wel weer ingehaald ;-)

8 jaar geleden

S.

S.

wat een geluk heb ik, de dag na m'n laatste examen jarig

8 jaar geleden

A.

A.

Ik word maandag 18. Met geschiedenis. De dag er na heb ik wiskunde. Dat wordt vast een leuke verjaardag

8 jaar geleden

-.

-.

En ook ik mocht het ervaren, jarig zijn op mijn allereerste examen. Wat een feest. Na de examens de schade maar eens flink inhalen!

8 jaar geleden

A.

A.

Ik had het geluk dat ik net na de examens 18 werd!

7 jaar geleden

I.

I.

En jawel, ook ik ben dit jaar jarig op mijn examen Engels op 19 mei...

7 jaar geleden