Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Leestip: Arend

Leestip: Arend

Door Lisa

Arend van Stefan Brijs is een boek vol treurigheid. Het boek neemt je mee in de kromme denkwijze van een jongen die nooit liefde heeft gekend en maar één grote en ietwat bizarre wens heeft.

In één minuut verklapt een jonge lezer op Scholieren.com en Whylovethisbook.com wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is. Lisa kiest steeds een nieuwe video uit, zodat jij je kunt laten adviseren over een boek dat je nog niet kende. Superhandig voor je leeslijst!

Het verhaal gaat over een jongetje (Arend) dat volgens zijn moeder niet geboren had moeten worden. Vanaf zijn geboorte bestaat zijn leven uit ellende en treurigheid. Zijn moeder slaat hem en liefde heeft hij nooit gekend. Als mollige kleuter wordt hij door de buitenwereld uitgelachen, nagestaard en gepest. Hij vertrouwt niemand en bevindt zich vrijwel altijd in zijn eigen wereldje. Het liefst wil hij een vogel zijn, zodat hij weg kan vliegen uit de wereld waarin hij nu leeft. 

In het boek maak je kennis met een jongen die in alle opzichten anders is dan zijn omgeving en nooit het idee heeft dat iemand van hem houdt. Zijn grootste wens is de enige drive die hij in zijn leven kent. 

Rare hersenspinsels 

Het meest intrigerende aan het boek zijn de vreemde hersenspinsels van hoofdpersoon Arend. Naast zijn grote verlangen om een vogel te worden en de rare handelingen die daarbij komen kijken, heeft hij ook een aparte manier van denken die niet te vergelijken is met die van andere mensen. Omdat de drang om Arend te begrijpen groot is, blijf je doorlezen. Ik vind het fijn dat er concrete situaties in het boek zitten die de situatie van de jongen duidelijk maken. Zo lees je over de pesterijen op school en het doodknijpen van vogels in een kooi, omdat de jongen ze graag wil knuffelen. 

De schrijfstijl neigt soms naar het ingewikkelde, maar wat het boek vooral geavanceerd maakt is de gedachte achter het verhaal. Het is een diepzinnig boek met een treurige twist. Overigens is dat wel iets waar je van moet houden: het verdrietige verhaal. Vrolijke momenten hoef je in ieder geval niet te verwachten. Het boek heeft wel 'n boel onverwachte wendingen, waardoor het verhaal continu interessant blijft. 

Gepubliceerd op 10 februari 2014

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.