Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Leenstelselprotest in foto's

Leenstelselprotest in foto's

Van blote bovenbast tot rookbommetjes; er was een hoop te beleven tijdens de manifestatie tegen het leenstelsel op het Malieveld. Vijfduizend scholieren kwamen vrijdag bijeen om te protesteren tegen het plan van minister Bussemaker. Hieronder een fotoverslag van de belangrijkste gebeurtenissen.

Anderhalf uur van tevoren komen de eerste bussen met scholieren al aanrijden. Zelfs scholieren uit Texel zijn naar het Malieveld afgereisd om te demonstreren.

Ook MBO'ers zijn niet zo blij met de leenstelsel-plannen. Bas komt uit Raalte en wil daar graag nog een studie achteraan doen.

Om iets voor enen is het Malieveld hartstikke vol. Scholieren met megafoons, spandoeken en protestborden lopen naar het podium.

LAKS-voorzitter Annelotte Lutterman spreekt de vijfduizend aanwezige scholieren toe.

In het kader van een opmerking tijdens de speeches ('het Kabinet kleedt ons uit') besluit een van de scholieren zijn shirt uit te trekken.

Een paar scholieren joelen Jet Bussemaker uit door een megafoon. De ordedienst probeert ze achter het hek te houden.

Na de manifestatie staat Jet Bussemaker backstage de pers te woord.

Om half vier is het Malieveld zo goed als leeg. De protestborden blijven in het gras achter.

De laatste scholieren vertrekken naar hun bussen. Het is nu afwachten op een beslissing van de Eerste Kamer.

Gepubliceerd op 15 november 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.