Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kluuns bestseller raakt Yes-R als eerste

Kluuns bestseller raakt Yes-R als eerste

Door Kim

Dankzij de moderne computertechnieken lijkt het net alsof Yes-R de bestseller van Kluun in z'n handjes houdt.Rapper Yes-R is de laatste tijd opvallend vaak met een boek in plaats van microfoon te spotten.

Samen met VJ Nadia en acteur Sergio Hasselbaink doet-'ie mee aan De Weddenschap: ze dagen vmbo'ers uit om vóór maart volgend jaar 2012 drie boeken gelezen te hebben. En dat doet-'ie zelf natuurlijk ook.

De goedbedoelde leestips van je ouders of docenten blijken vaak geen reet aan. Daarom elke twee weken op Scholieren.com: een aanrader van een Bekende Nederlander of ander aansprekend figuur.

Geloof ons: deze wil je wél lezen.

Allermooiste boek

Best een fanatieke lezer dus, terwijl je dat misschien niet eens van 'n rapper verwacht. Wat is het allermooiste boek dat Yes-R ooit gelezen heeft?

"Dat was Komt een vrouw bij de dokter, van Kluun." Waarom? "Omdat het het allereerste boek is dat me echt geraakt heeft. En omdat ik het mooi vindt hoe eerlijk de schrijver over zichzelf is."

Kanker en vreemdgaan

Voor wie de afgelopen jaren onder een steen heeft geleefd: in Komt een vrouw bij de dokter gaat ik-persoon Stijn vreemd bij de vleet, terwijl z'n vrouw Carmen dood ligt te gaan aan borstkanker.

Stijn lijdt namelijk aan 'monfobie', heeft Kluun bedacht: 'een ziekelijke angst voor een monogaam leven, met als gevolg een dwangmatige behoefte tot vreemdgaan'.

Makkelijk lezen

En dat resulteert in 'n makkelijk te lezen boek: 318 pagina's, aparte blokjes tekst om elke nieuw personage te introduceren (dus geen ge-"huh-wie-de-fuck-is-nou-weer-Thomas?") en stukjes songtekst bovenaan elk hoofdstuk.

Vmbo'ers en havisten mogen 'm sowieso voor hun literatuurlijst lezen, vwo'ers moeten het ff aan hun docent vragen.

Uiteraard hebben we hier boekverslagen van: alle 73(!) stuks vind je hier.

Over twee weken (14 oktober) op Scholieren.com: 't favoriete boek van mister Kluun himself.

Gepubliceerd op 30 september 2011

REACTIES

E.

E.

"En omdat ik het mooi vindt hoe eerlijk de schrijver over zichzelf is"

Neeeeeee. :(

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.