Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Klappertandend in de examenzaal

Klappertandend in de examenzaal

Het zal je maar gebeuren: moet je drie uur in een examenzaal zitten, is het daar ook nog eens stervenskoud. Voor leerlingen op het Markland College in Zevenbergen is deze nachtmerrie uitgekomen. Zij maken hun examens op een binnen-tennisbaan, waar het ventilatiesysteem niet helemaal lijkt te werken. 

De examenlocatie is nieuw: sinds dit jaar maken de havisten en vwo'ers van het Markland College hun examens op de binnen-tennisbaan. "We zitten op een binnen-tennisbaan, met aan de ene kant een bar en een normale ingang, en aan de andere kant een nooduitgang. Daar zitten wij naast", vertelt een examenkandidaat die liever niet bij naam genoemd wil worden.

Bij de nooduitgang zit volgens haar ook een ventilatiesysteem, die de tennisbaan normaliter lekker fris houdt voor fanatieke sporters. Nu zitten de examenkandidaten echter te klappertanden. "Zelfs mensen die het nooit koud hebben en altijd met een shirtje in de klas zitten, zijn nu aan het rillen", aldus de scholier. "Afgelopen vrijdag was het ook al koud, maar omdat het buiten nogal warm was was een vestje wel genoeg. Nu is het flink wat frisser."

Dikke trui meenemen

De examenkandidaten zijn al met hun klacht naar de teamleider gegaan, maar hij zei er niets aan te kunnen doen. "Helaas zitten we de komende tijd nog gewoon examens in de kou te maken. De teamleider adviseerde ons een dikkere trui mee te nemen naar de examenzaal, dus dat ga ik de komende dagen maar doen."

De scholier is ook niet van plan om bij het LAKS te gaan klagen. "Zij bellen dan waarschijnlijk ook met onze school, maar dat zal dus niets uithalen. Als onze teamleider er niets aan kan doen, houdt het op."

Ernstige gevallen

Eelke Munniksma van het LAKS benadrukt wel dat een school verplicht is om een locatie te verzorgen waar leerlingen examens op een normale manier te maken. "Als dat niet gebeurt kan in de meest extreme gevallen een examen komen te vervallen. Dat was bijvoorbeeld het geval bij een spinnenplaag, of een school waar een brandoefening werd georganiseerd, waardoor leerlingen het eerste halfuur van het examen misten."

Munniksma zegt dat dit geval waarschijnlijk niet extreem genoeg is voor zo'n maatregel, maar dat leerlingen wel kunnen aankloppen bij de Examencommissie van de school. "Zij kunnen de klacht beoordelen. Als ze ook van mening zijn dat de klacht ernstig is kunnen ze ermee naar de Onderwijsinspectie."

We probeerden de school ook te bellen voor een reactie, maar die was helaas rond dit tijdstip niet meer bereikbaar voor commentaar.

Gepubliceerd op 17 mei 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.