In gesprek met Sammie die veel van Virtual Reality weet

In gesprek met Sammie die veel van Virtual Reality weet

Stel je voor: je staat in je favoriete PS4 spel, je voelt en hoort wat er gaande is en maakt de situatie levensecht mee. Of je speelt Harry Potter uit de gelijknamige film reeks. Geweldig toch? Virtual reality maakt dit alles mogelijk. Virtual reality storyteller Sammie de Vries weet zo'n beetje alles van VR en deelt zijn kennis met ons.

Wat is een VR storyteller en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?

VR is een nieuw medium, je kan het gebruiken voor educatie, gamen, storytelling, video, fotografie en nog veel meer. Ik zelf ben bezig met storytelling, het vertellen van verhalen dus. Ik wilde vroeger al verhalen vertellen met het medium film, dat vond ik destijds het meest interessant. Tot ik ongeveer 6 jaar geleden een filmpje zag van het eerste prototype VR bril die wij vandaag de dag kennen, op dat moment ging er een wereld voor me open. Ik was verkocht, er was opeens een nieuwe manier van een verhaal brengen. 

Wat maakt VR zo bijzonder?

Het gevoel dat je plotseling naar een andere plek wordt getransporteerd. Het moment dat je de VR bril opzet en naar de controllers in je handen kijkt. Ze zijn plosteling veranderd in twee virtuele handen die met je echte handen meebewegen. Je kijkt om je heen en je ziet dat je niet meer in je huiskamer staat. Je kan rondlopen en dingen oppakken met je virtuele handen. Je hebt echt het gevoel dat je er in zit. Dit gevoel van zijn noemen in we de VR wereld presence.

Wanneer voelde jij ultieme presence

De meeste presence die ik ooit heb gevoeld was bij de VR Arcade in Amsterdam. Ze hebben een locatie van tweehonderd vierkante meter waarin jij en vier vrienden volledig vrij kunnen rondlopen in virtual reality. Ze zijn de eerste in Europa met zo'n installatie. Je kan alles doen, je staat bijvoorbeeld met je vrienden in een verlaten ziekenhuis. Je ziet elkaars virtuele Avatar, je kan met elkaar praten en samen schieten op zombies.

Wat zou je zelf nog willen zien gebeuren in de virtual reality wereld?

Er zit nog bijna geen verhaal in de VR simulaties en dat wil ik bevorderen. Later duik je samen met je vrienden de meest spannende avonturen in. Je kan straks de verhalen van je favoriete fictieve helden beleven, de karakters uit Lord Of The Rings en Harry Potter spelen.

Iedereen heeft een smartphone. Heeft iedereen straks ook VR?

VR wordt langzaam een massaproduct. Het wordt straks de standaard dat elke mobiele telefoon ook een fantastisch virtual reality device is. 

Gepubliceerd op 29 september 2017
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.