Ik testte Extra Joss: de betaalbare versie van Red Bull en koffie

Ik testte Extra Joss: de betaalbare versie van Red Bull en koffie

Door Lynn

Tegenwoordig kost een blikje Red Bull bijna twee euro. Voor jongeren is dat een flinke hap uit hun budget, vooral als je net als ik elke ochtend ontbijt met een blikje cafeïne. Toen een collega van mij vertelde over zakjes energiedrankpoeder die super goedkoop zijn, begonnen mijn ogen direct te glinsteren. Dus hup, die zakjes in het winkelwagentje en tijd om dit te testen.

Oké, even wat praktische informatie over dit wonderpoeder. Extra Joss is een energiedrankpoeder uit Indonesië en is vooral populair onder studenten vanwege de lage prijs. Voor zestig zakjes heb ik slechts 25 euro betaald. Dat is dus maar een paar cent per zakje, goedkoper dan een pakje noedels. Volgens hun website is Extra Joss je geheime wapen om de dag door te komen. Of je nu je record in de sportschool wilt verbreken, een wilde zaterdagavond hebt gepland, of als een zombie achter je laptop hangt na je zesde online college van de dag, Extra Joss vervangt dus de blikjes Red Bull en je kopje koffie.

Nu is waarschijnlijk je grootste vraag wat er in deze zakjes zit. Geloof het of niet, maar in deze zakjes zitten redelijk wat vitamines, vooral uit de B-familie en 50 mg cafeïne om je wakker te schudden. Voor de rest zitten er geen gekke ingrediënten in dit poeder. Het gebruik ervan is heel simpel: je lost één zakje op in 200 ml water en voilà, je kan het gaan opdrinken.

Time to test

Het pakketje kwam twee dagen na mijn bestelling binnen. Ik haalde de zakjes eruit en presenteerde ze trots aan mijn huisgenoten. Helaas waren ze niet erg enthousiast om dit direct met mij te testen. Ik probeerde duidelijk te maken dat het geen drug was en dat je dit prima op maandagochtend kunt nemen voordat je je klasgenoten onder ogen komt. Maar nee, zij bleven trouw aan hun blikje Red Bull. Dus ging ik maar solo op deze missie.

Het zakje was felgeel. Ik maakte het open en werd meteen begroet door een zoete geur die me deed denken aan een snoepwinkel. Ik deed wat water in mijn glas en gooide het witte poeder erbij. Het water werd geel, alsof ik een glas limonade had gemaakt. Ik nam een slok en merkte dat het heel zoet was. Ik deed er daarom nog wat water bij. Toen ik het glas uiteindelijk leeg dronk, moest ik toegeven: het smaakte eigenlijk best oké. Misschien niet meteen mijn nieuwe favoriete drankje, maar prima als het werkt.

School

Nadat ik het zakje had ingenomen, vertrok ik naar school. Het ideale moment om dit wonderpoeder te testen, aangezien ik vandaag les had van de allersaaiste leraar. Ik voelde mij energiek op school, maarin plaats van gefocust te zijn, had ik het gevoel dat ik mijn energie ergens kwijt moest. Stilzitten in een klaslokaal voelde ineens als een gevangenisstraf. Ik had zin om met mensen te kletsen en wat actiefs te doen. Het goede nieuws is dat het poeder duidelijk iets deed, maar het is misschien niet de beste keuze voor een lange, saaie schooldag.

Sportschool

Omdat ik voelde dat ik mijn energie kwijt moest, besloot ik om een rondje te gaan hardlopen met het poeder op. Ik had er echt zin in en voelde me ook wel energieker. Of dit nu echt door het poeder kwam, durf ik niet met honderd procent zekerheid te zeggen, maar het hardlopen ging verrassend goed. In plaats van als een zombie over de finishlijn te kruipen, voelde ik mij op het einde nog best actief.

Uitgaan

Last but not least, moest ik dit natuurlijk ook proberen met shotjes vodka. Dus daar ging ik, shotje na shotje met een vleugje wonderpoeder erbij. Het smaakte nog steeds net zo goor als een normaal shotje, dus voor de smaak hoef je het zeker niet te doen. Het einde van de avond is een beetje vaag, waarschijnlijk dankzij de vodka. Of de Extra Joss me echt een energieboost gaf, blijft een mysterie. Het was in ieder geval een leuke avond.

Conclusie

Voor het sporten ga ik dit spul zeker nog gebruiken of als ik een dagje weg ga en weinig energie heb. Mijn portemonnee is in ieder geval fan, want dit scheelt echt geld vergeleken met een blikje energiedrank. Ik ga de zestig zakjes die ik heb dus zeker opmaken.

Gepubliceerd op 18 juni 2024

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.