Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Ik suck in gym

Ik suck in gym

Ik ben die teamgenoot bij gym waar iedereen zich aan ergert. Die teamgenoot die altijd de bal in haar gezicht krijgt. Die teamgenoot die altijd als laatste gekozen wordt.

Maar hé, ik geef mijn klasgenoten daar wel gelijk in.

De horror begint al bij het aankleden. Vaak kom ik er net te laat achter dat ik mijn broers voetbalkleding heb meegenomen, de broek van mijn buurvrouw probeer aan te trekken of dat ik simpelweg een lege tas bij me heb.

Harige kuiten

Of de momenten waarop mijn vrouwelijke klasgenoten gaan zeuren over hun vetrollen (don't see them) en dat ik erachter kom dat ik een deel van mijn kuiten heb overgeslagen tijdens het scheren.

Vervolgens mag ik eindelijk de gymzaal betreden en mogen we heerlijk inlopen. ''Bij drie fluitsignalen moet je opdrukken, bij twee doe je buikspieroefeningen en bij één draaien we om,'' roept mijn gymleraar enthousiast.

Buikspieren

Je raadt het al: bij twee fluitsignalen ren ik vrolijk de andere kant op terwijl de rest op de grond ligt om de buikspieren te trainen. Eer ik door heb dat ik het verkeerd doe en op de grond ga liggen, zijn mijn klasgenoten allang weer aan het rennen.

Na het inlopen gaan we aan het echte werk beginnen. Ik bid tot God dat we gaan badmintonnen, de enige sport waarbij mijn lange benen en armen me niet in de weg zitten. Maar blijkbaar heeft God vandaag geen tijd voor me: we gaan volleyballen.

Bij de jongens

Er moeten groepjes van vier worden gemaakt en natuurlijk voeg ik mezelf bij de meiden met wie ik ook Frans heb. Helaas vindt mijn gymleraar dit niet zo'n goed idee en word ik even later bij een groepje met een paar jongens gedeponeerd, omdat de groepen gemengd moeten zijn.

Aan de gezichten van mijn mannelijke teamleden te zien, zijn ze niet erg gecharmeerd van hun nieuwe aanwinst. Mijn vrouwelijke teamleden trouwens ook niet, maar dat terzijde.

Stinkende best

Iedereen neemt zijn plek in de zaal in en het spel gaat beginnen. Ik kies een strategische locatie uit, zo'n plek waar je niet al te veel fout kunt doen of de bal in de buurt krijgt. Beetje jammer alleen dat volleybal een doordraaisysteem kent: na wat punten kom ik uiteindelijk bij het net te staan. En ik besluit, as usual, om mijn stinkende best te gaan doen. Ik kan heus wel gymmen hoor.

Drie ballen in mijn smoel, een val over mijn eigen veters en een verloren wedstrijd later, moeten we tegen een team dat een teamlid minder heeft dan dat van ons.

Eerder aankleden

Ik stel voor om als reserve op de bank te gaan zitten en de dankbare blikken in de ogen van mijn teamleden doen me goed. ''Weet je Joriek,'' begint mijn gymleraar echter, ''als jij je nou alvast gaat aankleden, dan maakt je team de wedstrijd af.''

Huppelend verlaat ik de gymzaal. Mijn gymleraar begrijpt me tenminste.

Gepubliceerd op 22 februari 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

Eindelijk. Ein-de-lijk heb ik iemand gevonden die net zo klunzig is als ik.

10 jaar geleden

S.

S.

Jij en Jorieke zijn niet de enige hoor :p

10 jaar geleden

D.

D.

Is het erg dat ik dacht 'Oh, je hebt dus zo'n gymleraar' toen ik de titel las? :D
Maar volleyball, wat een kutsport... Vorige gymles was de eerste keer waarbij het me lukte! En we spelen het al het hele jaar.... En vorig jaar...

10 jaar geleden

I.

I.

Bij ons is gymmen de jongens en de meisjes juist altijd apart, behalve in de eerste en de zesde klas...

10 jaar geleden

K.

K.

Echt? Da's volgens mij best wel bijzonder in Nederland. Op welke school zit je?

10 jaar geleden

M.

M.

Zo herkenbaar!!!

10 jaar geleden

M.

M.

ik ben de beste bij gymmen heb altijd de beste tijden hehehehe

10 jaar geleden

J.

J.

je zal maar over je eigen veters struikenen.....

10 jaar geleden

J.

J.

HAHAHA da heb ik een keer gedaan bij trampolinespringen xD

nee maar ik vind gym wel ok

10 jaar geleden

A.

A.

Heel herkenbaar. Behalve dan dat ik óók niet kan badmintonnen.

10 jaar geleden

A.

A.

Pff.. was mijn gym leraar maar zo. Ik moet juist vooraan gaan staan.. En ik heb dit jaar al 1 arm en een vinger gebroken bij gym, dusja..

10 jaar geleden

L.

L.

gymen? voor de lol!
nooit geweten dat dat bestond!

10 jaar geleden

J.

J.

ALLE GYMSLACHTOFFERS VERZAMELEN!

10 jaar geleden

A.

A.

ken het
was zo erg dat ze me vergaten tijdens het groepjes maken of dat ik in een te grote groep zat dat ik gewoon vrijwilig aan de zijkant ging zitten, zelfs als ze me vergaten zei ik niks.
Waarom zou ik toch mee doen

10 jaar geleden

A.

A.

ZO HERKENBAAR! Alleen is mijn gymleraar niet zo aardig dat hij zegt dat ik me mag gaan aankleden...

10 jaar geleden

S.

S.

"suck in gym"???
Dat is geen Nederlands, stelletje incompetente dwazen.

10 jaar geleden

A.

A.

*Ahum* ooit gehoord van Engels?

10 jaar geleden

J.

J.

@ Spellingchecker:
Maar wel Engels, lieverd.

10 jaar geleden

A.

A.

Ik heb dus PRECIES hetzelfde, altijd de bal in mijn gezicht, struikelen over mijn veters en nog véél meer. Ik ben dus gelukkig niet de enige.

10 jaar geleden

G.

G.

k ben blij da k nie de enigste ben die klunzig is
k herken mezelf in dit verhaal

10 jaar geleden

M.

M.

Ik begrijp je helemaal. Ik heb altijd hetzelfde, al vind mijn leraar dat ik "meer mijn best moet doen..." Ik vind de les OVERLEVEN al mijn best doen, dus ga ik met een grote glimlach eraan tijden gym... trouwens, ik heb nog nooit iemand ontmoet die zonder les iets van volleybal kan...

10 jaar geleden

L.

L.

Bij mij precies hetzelfde verhaal.
Ik haaaaat gym. Ik wil er echt vrijstelling voor.
Ik moet nog anderhalf jaar volhouden en dan lekker naar de HAN.
Of neeeee daar hebben we ook gym of niet?

10 jaar geleden

A.

A.

Ik vind het best zielig.
Ik ben zelf ook onhandig!!!
zo ben ik een keer midden in de kantine met hete chocolademelk in mijn hand van het trappetje afgevallen.

Trek je niets van anderen aan!
Al die mensen vergeten het toch

10 jaar geleden

A.

A.

ik zit van af mijn 5de op voetbal en ik heb 7jaar geturnd en nog ben ik een motorisch ongeluk

10 jaar geleden

T.

T.

ik ben de beste in gym

10 jaar geleden

B.

B.

Gym is beste vak wat altijd het snelste over gaat (helaas) eninge vak waar ik plezier in heb,, gymmen voor de lol?? JA!!

10 jaar geleden

X.

X.

Sorry ik zie me zelf niet zo in dit verhaal. Ik zit op de 'sportklas' van school. Dus dan heb je sws al meer zin om te sporten. Ik suck ook wel is in sport dingen. Maar dat doet iedereen toch? En bij ons doen ze ook altijd jongens en meisjes gesplitst. Heel soms samen. Maar dat komt omdat we nooit zo veel zin hebben om met jongens te gymen dan gaan hun andere spellen van makken bv. wedstrijdje wie het hardste kan gooien tegen iemand of wie het raarst een bal tegen een meisje kan raken. Gym is het makkelijkste vak en kan je bij ons niet voor blijven zitten. ;)

10 jaar geleden

A.

A.

sorry maar ik herken mezelf niet in dit verhaal. ik vind gym altijd heel leuk en met name volleybal. ik heb wel een haat aan voetbal. ik vindt het altijd wel leuk als de meisjes en de jongens gemixt worden. maar wij hebben maar 10 meisjes en 20 jongens. ik had trouwens in de 1e klas dat ik ook wel eens een bal tegen mijn hoofd kreeg , maar dat is nu niet meer zo. bij ons worden mensen trouwens niet als laatste of eerste gekozen bij ons nummert de leeraar ons ge woon en dan zit je in dat groepje.

10 jaar geleden

I.

I.

Ik ben supergeod in gym haha

9 jaar geleden

F.

F.

Vooral inderdaad je teamleden, die een gewonnen wedstrijdje volleybal zien als heldendaad en al scheldend over het veld lopen wanneer ze niet hebben gewonnen (doordat ik de bal niet ving, of zo iets.) Mijn gymdocent spreekt me inmiddels aan als ''lid van het theekransje'' in plaats van mijn eigen naam, aangezien ik altijd met twee andere gymhatende vriendinnen sta te kletsen terwijl de rest al zwetend voor mijn voeten neerstruint om een vangbal te maken. (bij het welbekende, geliefde slagbal.) SUPER leuk geschreven!!!

9 jaar geleden