Ik slaap nog met een knuffelbeer

Ik slaap nog met een knuffelbeer

Ik hou van heftige punkbandjes, ga graag naar concerten en saaie kleding is aan mij niet besteed. Maar er is één ding dat mijn stoere imago volledig onderuit haalt: ik slaap nog met een knuffelbeer. Maar moet ik me hiervoor schamen?

Jaren geleden geloofde ik niet dat grote kinderen nog met knuffelberen konden slapen. Op een gegeven moment vond ik mezelf er te oud voor. Daarom liggen al mijn 83 oude knuffels nu, verdeeld over twee vuilniszakken, in het donker onder mijn bed. Zonder zuurstof, zonder liefde en als het vriest ook in de kou. Ik zing ze 's avonds niet meer in slaap, en heb ze al ruim drie jaar niet meer aangeraakt. Alleen maar omdat ik, als stoere groep-8'er, zo nodig in mijn eentje moest slapen. 

KiKa-beer

Maar onlangs trof ik op een evenement van stichting Kinderen Kankervrij een prachtige KiKa-beer aan. Met zijn bruine textielogen en blije snoet smeekte hij mij om hem mee te nemen. Geen haar op mijn hoofd dacht eraan deze schattige beer alleen te laten, zodat hij misschien meegenomen zou worden door een klein kind die zijn oor eraf zou bijten. Ik zou goed voor hem zorgen, hem iedere avond dicht tegen mij aan drukken en hem liefhebben. Hij zou de warmste plek krijgen: in mijn bed. En bovenal zou ik trots op hem zijn, en mijn foto met Beer over het hele internet verspreiden. Aan mijn imago dacht ik even niet meer.

Daarom schrijf ik nu vol trots over mijn nieuwe aankoop, mijn nieuwe huisdier, nieuw lid van de familie. Dankzij Beer heb ik 's avonds weer iemand te knuffelen. Dankzij Beer voel ik me veilig, en snap ik niet meer helemaal waarom ik een paar jaar terug zo nodig zonder knuffel moest slapen.

De één heeft nog nooit een meisje gekust, de ander plast nog in bed en ik slaap nog met een beer. Ik heb besloten mij er niet meer voor te schamen. En misschien slaapt stiekem iedereen nog met een knuffel, maar durft niemand ervoor uit te komen, omdat zij bang zijn hun reputatie te verliezen. Beer heeft in iedergeval zijn plek gevonden bij mij. Geen moment zou ik er nu nog aan denken om hem in een vuilniszak onder mijn bed op te sluiten.

Zelfs mijn stoerste vrienden zijn trots op hun knuffels


 

Gepubliceerd op 4 juni 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

ik slaap ook met een beer (en 15 andere knuffels). Daar schaam ik mij niet voor. Zelfs mijn oma heeft een knuffelbeer. Heel gewoon dus.

9 jaar geleden

M.

M.

ik slaap nog met 2 knuffels en ik ben 14, en ik schaam me er niet voor.

9 jaar geleden

-.

-.

ik ben 19 en slaap nog met 10 knuffels. en no way dat ik die weg doe, want ik houd gewoon heel veel van ze. en ik schaam me er niet voor ook al weet ik dat het niet helemaal normaal is.

9 jaar geleden

O.

O.

Die jongen rechtsbovenin op die pic is best wel cute ;S

9 jaar geleden

Z.

Z.

Afblijven, dat is mijn knuffelbeer

9 jaar geleden

Y.

Y.

rechtsbovenin? Dat is een meisje

9 jaar geleden

E.

E.

ik vheb ook iets van 98 knuffels en Raad ik slaap omstebeurt met een anderen knuffel maar mn lievelings is TEDDIEEEE

9 jaar geleden

E.

E.

hallotjes ik slaap nog met mijn imac want ik ben verslaafd soms staat minecraftr nog aan en dan kan ik lekkergaan slaapen

9 jaar geleden

C.

C.

Ik moet nog steeds al je blogs lezen maar heb deze even snel gelezen. WOOW ik wist dat je goed schreef maar niet zo goed.

Mijn kikker, aka Kikkie, is mijn dierbaarste bezit. Dit jaar hebben we gezellig samen op de bank Wie Is De Mol gekeken, zou niet zonder hem kunnen

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.