Ik deed in 2019 elke week iets wat ik nog nooit had gedaan

Opstaan, naar school, naar huis, huiswerk maken, sporten, eten, Netflix. Dit is hoe bijna elke dag van de week er voor mij uitzag. Hier moest verandering in komen, vond ik, en daarom besloot ik vlak voordat 2019 aanbrak dat dit het jaar zou worden dat ik elke week iets ging doen wat ik nog nooit had gedaan. 'En dat gaat me lukken ook', dacht ik bij mezelf toen om twaalf uur het eerste vuurwerk de lucht in schoot.

"Je bent maar 1 keer jong", is een uitspraak die je vaak hoort. Hierdoor zat ik vorig jaar vaak met de gedachte: 'Wat als ik later oud ben en spijt heb dat ik bepaalde dingen niet eerder heb gedaan'. Daarom besloot ik nieuwe dingen te gaan doen, want ik was echt helemaal klaar met die vaste routine. Ik ben natuurlijk pas vijftien, maar toch voelde ik heel erg de druk om dingen te ondernemen. 

Klein beginnen

Op 1 januari ben ik meteen begonnen met mijn voornemen. Je moet altijd klein beginnen, dus dat deed ik ook. Mijn eerste nieuwe activiteit van het jaar was: nieuwe knoopjes op mijn jurk naaien. Dit was zo’n werkje dat ik altijd uitstelde, omdat ik dacht dat het toch niet zou lukken. Maar toen ik het deed was het eigenlijk heel makkelijk en was ik zelfs best wel trots op mezelf. Het klinkt een beetje suf, maar ik kreeg er meer zelfvertrouwen van.

Op Instagram vind ik het leuk om filmpjes te kijken van mensen die adembenemende taarten kunnen maken. Voor de verjaardag van mijn zusje besloot ik zelf ook een poging te wagen. Na een hoop keuzestress werd het uiteindelijk een red velvet cake van drie lagen. In het begin was ik bang dat het misschien een beetje te hoog gegrepen was, maar na drie uur in de keuken te hebben gestaan was hij eindelijk klaar! Niet zo mooi als op het plaatje natuurlijk, maar het gaat om de smaak en ik kan je vertellen dat die zeker goed gelukt was.

Elk nadeel...

In de meivakantie ben ik op het Italiaanse eiland Elba geweest. Om te beginnen heb ik daar voor het eerst in mijn leven een vlucht gemist. Niet bepaald een goed begin van de vakantie, zou je zeggen. Gelukkig zat er ook een voordeel aan. Ik had die week namelijk nog niks nieuws gedaan, dus dat ik het vliegtuig voor mijn neus zag opstijgen kwam eigenlijk wel goed uit. 

In de tweede week kwam ik erachter dat er op het eiland een hoge berg was waar je met een gondel tot de helft heen kon en vervolgens zelf naar de top kon klimmen. Mensen die mij kennen weten dat ik nooit nee zeg tegen een avontuur, dus een paar uurtjes later stond ik op de hoogste berg van het eiland waar je zo ver kon kijken als je maar wilde. Weer iets afgevinkt. 

Op de planning

We hebben nog precies vier weken te gaan dit jaar, dus dat betekent dat ik nog een paar dingen op de planning heb staan. Het lijkt mij bijvoorbeeld heel leuk om een keertje te gaan snowboarden in een skihal en om een beetje in kerststemming te komen, ga ik zelf versiering maken voor de kerstboom. 

Ik ben heel blij dat ik dit voornemen heb doorgezet, want anders was ik waarschijnlijk nu geen blogger geweest bij Scholieren.com en zat ik gewoon in Nederland in plaats van op een uitwisseling in Frankrijk. Het was een geweldig jaar en ik ga dit voornemen zeker doorzetten in 2020. Ik hoop dat ik jullie heb weten te overtuigen om met mij mee te doen! 

Gepubliceerd op 2 december 2019

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Tamar

Tamar

super leuk!

9 maanden geleden