Elke schooldag wakker worden met een meme? Laatste nieuws en blogs zien? Handige stories of video's voor school? Of lekker dm'en met ons?Volg ons nu op Instagram

Huiveringwekkende Halloween activiteiten

Door Lisa

Oktober betekent voor de meeste Nederlanders veel regen, zeuren omdat het koud is en vooral nog meer regen. Maar voor mij betekent oktober maar één ding: Halloween. Het hele jaar kijk ik uit naar dit feest waarin de ware heks in mij naar boven komt. Ieder jaar ben ik druk bezig met het uithollen van pompoenen, mijn kamer omtoveren tot een spookhuis en het bekijken van elke Halloween film die ooit gemaakt is. En nu is het tijd dat ik iedereen overhaal om net zo'n Halloweengekkie te worden als ik.

Inmiddels ben ik compleet doorgeslagen en weet iedereen om mij heen gewoon dat ik in oktober alleen aan Halloween-gerelateerde activiteiten doe. Het is tijd dat iedere jongere in Nederland net zo enthousiast zal worden over Halloween als ik zelf.  Dus bij deze heb ik een complete lijst uit de heksenketel gehaald met perfecte griezel activiteiten om met Halloween uit te voeren.

Haal de keukenheks uit jezelf
Je kunt mij niet wijsmaken dat je niet van lekker eten houdt. Halloween kun je perfect combineren met lekker eten. Van een horror Halloweencake tot een doodenge pizza, of juist traditionele heksensoep. Maar eigenlijk mag je alles waar ook maar iets van pompoen in verwerkt is Halloween voedsel noemen. Daarnaast is bakken ook gewoon hartstikke gezellig en leuk om te doen. Dus laat die bloederige baksels maar komen!

Een gruwelijk feest
Wie zegt er nou nee tegen een feestje? Inderdaad, niets is leuker dan een super gezellige avond met wat vrienden terwijl jullie er allemaal uit zien alsof jullie al jaren dood zijn. Dit is de enige dag van het jaar waarop het oké is om er verschrikkelijk, of juist super fabulous uit te zien op een feestje. Niemand zal je raar aankijken wanneer je je haren niet borstelt, je gezicht vies maakt en er ontzettend moe uit ziet. Of misschien zullen sommigen je wel raar aankijken, maar who cares, het is Halloween! Maak wat leuke hapjes, of vraag iedereen om eten mee te nemen, trek al je oude vodden uit de kast en dan is een super leuke avond gegarandeerd. 

Lisa (links) op haar eigen Halloween feest
Gillen, gillen en nog meer gillen
Soms moet je gewoon even heel erg bang zijn. Natuurlijk alleen op een goede manier. Ga naar een spookhuis, of natuurlijk naar Walibi Frightnights. Gil voor een avond de longen uit je lijf, en hoewel je het op dat moment vaak doodeng vindt, kun je er vaak later om lachen. Mocht je dit nou net iets te ver vinden gaan, kun je ook gewoon lekker thuis met wat vrienden of wie dan ook, een horrorfilm kijken. Kom op, we kunnen toch allemaal ook wel lachen om de cliché meisjes in nachtjapons, enge clowns, behekste spiegels of vervloekte huizen die in elke horrorfilm terug komen?

Horror voor watjes
Voor alle watjes onder ons zijn er natuurlijk ook genoeg opties. Er zijn genoeg  Halloween Playlists te vinden, dus krijs lekker mee met Thriller of Ghostbusters.  Wanneer je alle songteksten uit je hoofd kent kun je zelfs nog over gaan op Halloween films gemaakt voor de kleine tovenaars en heksen. Halloween-films voor kinderen zijn vaak nog leuker dan die voor volwassenen, oh en wat mij betreft telt Harry Potter ook gewoon als Halloween.

Pompoenenpret
Als er iets écht bij deze griezeldag hoort zijn het wel pompoenen. Pompoenen uithollen is de perfecte bezigheid voor op een regenachtige middag. Op internet zijn honderden voorbeelden te vinden dus je kunt jouw pompoen vast op een leuke manier vermoorden en vervolgens een nieuw gezicht geven. Deze activiteit kun je zelfs met je kleine neefje/nichtje, broertje/zusje of oppaskindjes uitvoeren.

Als je nu nog niet weet wat jij met Halloween moet gaan doen, weet ik het ook niet meer. Zorg dan maar vooral dat je mij niet lastig valt terwijl ik al mijn rituelen uitvoer. En mocht je dat nu wel doen, ik heb je gewaarschuwd...

 

Gepubliceerd op 30 oktober 2017