Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jij ermee omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫

Doe mee

Huiswerkhulp voor de uitstelscholier

Mr. Chadd

Het is de avond voor een proefwerk en je bent (alweer) te laat begonnen. Je komt erachter dat de stof toch wat pittiger is dan je dacht en je geeft jezelf de zoveelste preek dat je echt eens moet stoppen met dat uitstelgedrag. Hoe zorg je ervoor dat je toch een goed cijfer haalt? Of, vooruit, minstens een 5,5. Wij geven je tips en een toffe korting op huiswerkhulp-app Mr. Chadd. 

Je kan nu via Scholieren.com extra voordelig een abonnement afsluiten voor de huiswerkhulp-app Mr. Chadd. Normaal kost dit 26,95 euro per maand, maar via ons betaal je maar 18,95 euro. Schaf nu je abonnement aan met de code: SCHOLIEREN

Gedeelde smart...

Je bent vast niet de enige uit je klas die veel te laat begonnen is, dus bel je beste vriend(in), pak je boek erbij en neem de stof samen door. Focus vooral op de dingen die je niet goed begrijpt en probeer het aan elkaar uit te leggen. Door de stof hardop met iemand te bespreken, krijg je er zelf ook een beter beeld bij. Bovendien voel je je minder rot als je een lotgenoot hebt. Spreek wel een lijstje af met verboden onderwerpen! Het schoolfeest, je nieuwe highscore bij het gamen of de vreselijke les wiskunde van vanmiddag zijn niet relevant. 

Mr. Chadd

Je klasgenoten zijn echter niet altijd de ideale hulplijn. Soms snappen zij nog minder van de stof dan jij en dan is de verleiding om 'fuck it, we gaan wel samen ten onder' te roepen wel erg groot. Voor snelle antwoorden die wél gegarandeerd kloppen, kun je ook terecht bij Mr. Chadd. Dit is een app (maar ook te gebruiken op je laptop of tablet) waar je al jouw huiswerkvragen kunt stellen. Je stuurt je vraag en je wordt binnen tien seconden geholpen door een coach. De coaches van Mr. Chadd zijn studenten die getraind en getoetst zijn om jouw vragen te beantwoorden. Superhandig! Ook kun je een coach boeken voor huiswerkbegeleiding of bijles bij jou thuis. Zij kunnen je helpen als je moeilijk kunt plannen, moeite hebt met leren of dringend bijgespijkerd moet worden in een bepaald vak.

Spiekbriefje

Ook een goed idee: maak een spiekbriefje! Ja, echt. We bedoelen dan niet dat je het briefje daadwerkelijk gebruikt en vervolgens alsnog een onvoldoende riskeert. Alleen het maken van het briefje kan je al helpen, omdat je jezelf dwingt de dingen op te schrijven die je moeilijk vindt. Als je dat hebt gedaan, weet je meteen welke dingen je nog even extra moet doornemen of oefenen. 

Gepubliceerd op 6 november 2019

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.