Homo's? Oké. Zoenen? NEE!

Door Rutger

"Homo's zijn gewoon mensen, daar is niks mis mee, die moet je gewoon accepteren," hoor je elk jaar wel een keer bij Maatschappijleer of Biologie. 

De hele klas knikt dan ja en amen, want homo's zijn toch allang geaccepteerd hier?

Nope. Zodra je wat dieper graaft, ontdek je heel wat anders. "Homo's vind ik prima hoor, al zie ik ze liever niet recht voor m'n neus zoenen!"

Nederland staat bij toeristen bekend om die zogenaamde homotolerantie van ons. Yeah right. Probeer het zelf maar eens uit: ga met klasgenoten van je in discussie over homoseksualiteit en er zullen er altijd wel een paar zijn die "het prima vinden, maar ze liever niet zien knuffelen op straat," of zo. Dat is geen tolerantie: dat is simpelweg je ogen ervoor sluiten.

Pretenders

Mooie situatie: stel dat je zo'n prentender bent, wat doe je dan als een van je beste vrienden opeens uit de kast komt? Ga je dan ook tegen je vriend zeggen dat je je zou schamen als hij jouw zoon zou geweest? Zou je niet willen dat hij met je praat over jongens die jij leuk vindt - terwijl hij jou logischerwijs wel altijd geholpen met jouw liefdesstruggles? Kijk jij weg als hij flirt met een andere jongen terwijl jullie in de kroeg staan?

Scheve tolerantie hoor. Als je vindt dat iedereen mag zijn wat-'ie wilt (hetero, homo, bi, transgender), dan moet-'ie toch ook gewoon kunnen doen wat-'ie wilt? Je vindt zoenende hetero's op straat toch ook niet vies? Het is laf om te zeggen dat je homo’s geen probleem vindt, zolang ze je zelf maar niet ziet. Maak dan gewoon je punt: dan kunnen we allemaal zien hoe achterhaald je eigenlijk bent, dat geeft ook een beter beeld van de Nederlandse tolerantie dunkt mij.

Homo-zonen

Ik hoop dat de mensen die "homo’s oké vinden, zolang ze het zelf niet zien" later allemaal zonen krijgen die homo worden en met een boomlange, zongebruinde jongen thuiskomen met overduidelijke homoseksuele trekjes. Wat doe je dan? Daar kun je immers toch je ogen niet voor sluiten? Of knuppel je hem dan neer? Of zet je hem dan uit huis?

Je kunt je ogen wel sluiten voor alles wat je ziet op straat, of hoort op tv, maar dat gaat wellicht een beetje moeilijk met je eigen vlees en bloed nietwaar?

Gepubliceerd op 4 mei 2012
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

Zelf ben ik iemand die vind dat iedereen gelijk is en dat homo's geaccepteerd moeten worden. Ik heb ook vrienden die homo zijn (zowel man als vrouw), maar ik vind het simpelweg niet fijn om 2 jongens met elkaar te zien zoenen. Als je mij nu een pretender noemt vind ik dat een beetje overdreven.

8 jaar geleden

K.

K.

Kun je dan uitleggen wat je er niet fijn aan vindt?

8 jaar geleden

V.

V.

"Als je vindt dat iedereen mag zijn wat-'ie wilt (hetero, homo, bi, transgender)"

Zou moeten zijn: 'zijn wat-'ie is', lijkt me? Goed stuk verder.

8 jaar geleden

K.

K.

wat een belachelijk artikel is dit zeg.. homo's worden tegenwoordig helemaal geaccepteerd! ik zou eerder nog het gevoel hebben dat ze worden voorgetrokken, hoe verklaar je anders at er steeds meer homo's zijn?

8 jaar geleden

N.

N.

Wat een belachelijke reactie is dit zeg..Oké, even serieus. Jij denkt dat homo's tegenwoordig helemaal geaccepteerd worden? Een half jaar geleden nog was er enorm veel commotie om een Haags homostel dat twee jaar lang getreiterd en uiteindelijk weggepest werd. Dan hebben we het nog niet over de zogenaamde 'weigerambtenaar' gehad. Dat noem je toch geen volledige acceptatie? Dan beweer je ook nog dat homo's voorgetrokken worden en dat er om die reden steeds meer homo's zijn. Moet ik daar nog tegenin gaan, of kun je zelf wel bedenken dat dat onzin is?

8 jaar geleden

R.

R.

Ik erger me er ook aan als hetero's elkaar staan af te lebberen op de manier als op die foto hierboven, dus ja, ik erger me er ook aan als homo's dat doen.

8 jaar geleden

I.

I.

Er is naar mijn idee niets mis met zoenende homo's, zij hebben ook gewoon het recht om in het openbaar te zoenen net als ieder ander.
Hetero's en lesbi's staan toch ook gewoon openbaar te zoenen en daar hoor je de homo's toch ook niet over klagen.

Dat het niet aantrekkelijk is om het te zien, dat kan ik begrijpen.
Maar kijk dan gewoon de andere kant op ofzo.

Je kan namelijk niemand verbieden om te zoenen.
Want zeg nou zelf, vind jij het prettig als jij aan het zoenen bent en anderen roepen dat ze dat niet willen zien?
Ik in ieder geval niet!

8 jaar geleden

K.

K.

wtf! "het prima vinden, maar ze liever niet zien knuffelen op straat," of zo. Dat is geen tolerantie: dat is simpelweg je ogen ervoor sluiten.

oke dat snap ik nog, maar waar ze dan dit vandaan haalt, Wat doe je dan? Daar kun je immers toch je ogen niet voor sluiten? Of knuppel je hem dan neer? dat is wel een heel verschil moet ik zeggen..

8 jaar geleden

D.

D.

Ik ben helemaal pro-homo,maar zie liever niet twee mannen elkaars hoofden opeten, maar dat heb ik ook bij heterostelletjes. Maar ik heb er geen echt probleem mee, en als ik een homoseksuele zoon krijg die op de bank thuis met zijn vriend zoent, ga ik sowieso even de kamer uit. Ook als zijn hetero broer met zijn vriendin zoent doe ik hetzelfde. Ik ga er niet uitgebreid naar kijken. :D

8 jaar geleden

N.

N.

Hmm, ik heb op zich niks tegen zoenende homosexuelen's. Maar in het openbaar liever niet, maar dat geldt ook voor hetero stelletjes! Geeft toch wat ongemakkelijks. :')

8 jaar geleden

J.

J.

Zoenen in het openbaar moet sws zoveel mogelijk vermeden worden, dat is niet goed voor onze tere zieltjes.

8 jaar geleden

M.

M.

Mijn beste vriendin is bi, mijn moeder is lesbisch en ik heb er geen problemen mee - zolang ze maar niet voor mijn neus hun partner gaan aflebberen. Maar dat geld ook voor hetero stelletjes, het is gewoon.. ongemakkelijk. Maar twee jongens die elkaar een klein kusje op de mond geven, daar heb ik dan geen problemen mee.

8 jaar geleden

T.

T.

Persoonlijk vind ik het ook een beetje apart om heteroseksuele mensen zomaar in het openbaar midden op straat te zien zoenen.

8 jaar geleden

T.

T.

Ik heb niks tegen homo's, bi's of hetero's, alleen vind ik het super akward als mensen openbaar gaan zoenen ToT

8 jaar geleden

K.

K.

Mij boeit het echt geen flikker of je homo bent of niet... van mij mag je kussen!
Persoonlijk vind ik het al niks wanneer een jongen en 'n meisje al staan te zoenen..maar ik accepteer het. Net zoals ik het accepteer wanneer er 2 homoseksuelen staan te kussen!!
Gelijkheid mensen,, gelijkheid.

8 jaar geleden

M.

M.

Nou, ik vind het misschien niet fijn om 2 homo's voor mijn neus te zien zoenen, maar ik vind het echt niet erger dan als m'n beste vriendin voor mijn neus haar vriendje af staat te lebberen!
Jongen-meisje, meisje-meisje, jongen-jongen; wat maakt het uit?
Als je homo bent kun je daar niks aan doen, klaar.
Ik heb niks tegen homo's, het zijn gewoon mensen zoals jij en ik.

8 jaar geleden

J.

J.

Nou, ik vind het sowieso niet prettig als mensen voor mijn gezicht uitgebreid gaan staan bekken. Nee, ook niet bij hetero's. Het maakt mij echt niet uit dat ze hand in hand op straat lopen, elkaar knuffelen of een kusje geven.

8 jaar geleden

M.

M.

Ik vind deze artikel mensen die dit zeggen "Homo's vind ik prima hoor, al zie ik ze liever niet recht voor m'n neus zoenen!" over een kamp scheren. De meeste hiervan zien hetero's ook liever niet zoenen op straat.

8 jaar geleden

L.

L.

Persoonlijk vind ik het ook niet prettig als een hetero stel elkaar vlak voor m'n neus gaat staan aflebberen.

8 jaar geleden

T.

T.

wat een idioot stukje . Homo tolarantie betekend dat je het tolereerd dat mensen van hetzelfde geslacht een relatie hebben of zaken die daar bij komen kijken doen . Maar dit betekend niet dat je tolereerd dat ze zomaar overal en nergens gaan lopen zoenen. Dat staat daar namelijk los van , stel je loopt door een drukke straat en een of ander suf hetro stelletje staat midden op de stoep elkaar af te likken . niemand zegt daar welliswaar wat van maar je ergert je er toch aan . intimiteit wordt namelijk nooit op prijs gesteld in het openbaar .

7 jaar geleden

H.

H.

Ik vind het ook best dat er homo´s zijn, geen problemen mee! Maar dat ze voor je neus staan te zoenen vind ik niks, maar dat heb ik ook met hetero´s, dus dat maakt niet zoveel uit ;)

7 jaar geleden

A.

A.

ja, een homo mag doen en laten wat hij wil! als hij wilt zoenen, mag die zoenen. Dat is net zo bij hetero's!

4 jaar geleden

H.

H.

dit mag echt niet dit is niet normaal

3 jaar geleden

RICK

RICK

Heb een 10 gekregen Dus ja lekker pik

2 jaar geleden

KIO

KIO

HOMOOOOOOO

2 jaar geleden