Hoe kan het onderwijs volgens jou beter?

Hoe kan het onderwijs volgens jou beter?

Hoe kan het onderwijs in Nederland verbeteren? Er zijn genoeg volwassenen die daar over nadenken. Maar als iemand weet hoe het onderwijs beter kan, dan ben jij het wel. Zijn er in dit digitale tijdperk niet veel slimmere en leukere manieren om te leren dan met een papieren boek in een muf klaslokaal?

Schrijf een concreet voorstel van maximaal 400 woorden en stuur dat uiterlijk 1 februari 2016 in via dit formulier. Op Scholieren.com en Sevendays.nl publiceren we de komende tijd alle serieuze ingezonden plannen.

De scholier met het meest briljante idee mag dat uitgebreid promoten op Scholieren.com en in de 7Days-krant. In het voorjaar bundelen we alle voorstellen en bieden we ze aan onderwijsminister Jet Bussemaker aan. Hoort ze rechtstreeks vanuit de schoolbanken hoe het onderwijs beter kan.

Inspiratie nodig? Check ook even de tekst die onze blogger Jasmijn schreef. Zij pleit voor meer vrijheid: de helft van de lessen blijft verplicht, de rest kun je invullen naar keuze (en bijvoorbeeld aan eigen projecten werken).

Genoeg geïnspireerd? Go!

Gepubliceerd op 12 januari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Gasten het is gwn beter als school helemaal geschrapt wordt en dat er gwn internetonderwijs komt waar je thuis aan mee mag doen.

8 jaar geleden

#.

#.

als school geschrapt wordt wordt je dom en kun je niks

maar ze zouden qwel wat meer praktijk kunnendoen8 jaar geleden

R.

R.

nouja ik vind namelijk dat we veel meer uitval moeten krijgen op onze school, dan kunnen we ons huiswerk alvast op school maken en hoeven we dat thuis niet meer te doen! dan hoeven we alleen maar te leren thuis. dat is toch veel chiller!! jaja ik weet het ik ben goed!

8 jaar geleden

N.

N.

Dan mis je lesuren zodat je je hw eerder kan doen? Slaat serieus nergens op.

8 jaar geleden

I.

I.

Nou uit onderzoek in Amerika was gebleken dat 4 dagen school voor betere prestaties zorgen omdat de scholieren hierdoor meer rust kregen om te leren, ook kregen de scholieren minder stress. dus als we nou even een dagje schrappen

8 jaar geleden

T.

T.

helemaal mee eens, bijvoorbeeld een dagje tussendoor schrappen (woensdag ofz.)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.