Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hipsters ontrafeld

Hipsters ontrafeld

Hipsters zijn hip. Trendy jongens en meiden die eruit zien alsof ze de kleding van hun opa of oma dragen. En een hekel hebben aan alles wat mainstream is.

Maar... de ene hipster is de andere niet, waardoor ze soms vaag overkomen. Om die gasten te kunnen begrijpen, heb ik een kleine handleiding geschreven. Leer de hipsters kennen!

De uni-hipsters

Hun achtergrond De uni-hipsters zijn redelijk goed opgeleid en volgen een vage studie als filantropie. Ze zijn heel intelligent en komen te laat voor hun filosofieles. Ze lezen Nietsche en Schopenhauer.

Hun uiterlijke kenmerken Een Brits uiterlijk, alsof ze op Oxford zitten. Ze dragen brillen, blazers en zien er volwassen uit. Een soort Burberry-stijl (nee niet die met drugstasjes of lelijke printjes), maar dan vertaald naar hun budget.

Hun liefde Uni-hipsters houden van jazz, klassiek en een beetje indie. Belangrijk is dat er een gedachte achter de tekst zit. Denk aan Nina Simone, Feist, Andrew Bird en Vampire Weekend.

De vintage hipsters

Hun zelfbeeld Vintage hipsters houden er niet van over één kam geschoren te worden met het normale volk. In hun ogen is de normale mensch van een lagere rangorde, want die zijn niet zo intellectueel. Ze luisteren graag naar The Smits, Led Zeppelin en Kasabian.

Hun territorium Als je de Coffee Company of de Bagels and Beans inloopt, zie je er al minstens vier zitten.

Hun uiterlijke kenmerken Meestal zijn ze een beetje raar. Je kunt ze spotten in omarokken, hoedjes, Jeffrey Campbell-schoenen, bontjassen en een leren rugzakje. Ze zijn vaste klant in tweedehandswinkels.

Standplaats van de Trustafarian.

De trustafarians

Deze rijke hipsters (met rijke ouders) doen hun best er níet rijk uit te zien. Er zijn verschillende soorten, zoals:

- De trusta-rastafarians: hebben dreads en hangen in een park met een djembé;
- De mensenrechtenstrijders: activisten die meedoen aan protesten en veganistisch eten;
- De bohemians: de meest socialen. Allang afgestudeerd, maar hangen rond op de uni;
- De bankhangers: zijn vergroeid met hun bank. Slapen veel.

Ze hebben rommelig haar of dure dreadlocks. Ze doen ook graag drugs omdat dat hun geest vrijmaakt.

Hun eetgedrag Meestal zijn trustafarians veganisten die zich aan verschillende diëten houden. Sommigen eten geen gluten. De bankhangers eten echter graag afhaalchinees en hamburgers.

Hun portemonnee is dik. Omdat hun rijke ouders na de geboorte van het kind een trustfund zijn gestart.

Hun territorium Ze werken in afgelegen lunchrooms of hangen in een park. Had ik al opgemerkt dat ze van drugs houden?

De electrohipsters

Hun kledingstijl Electrohipsters houden van kleur. Het woord 'funky' is heel belangrijk in hun kleding. Eens per week dragen ze een kekkie Nike-jasje. Hun sneakers zijn nieuw en exclusief. De jongens dragen een era cap of zijn slightly gay met skinny jeans.

Hun muzieksmaak Ze houden van alles met een funky beat met electro. Oud of nieuw, het maakt hen niet zo gek veel uit, zolang het maar fijn en dansbaar is. Vooral zonder emotie. Dan kan je lekker losgaan. Bij voorkeur Yelle, Skrillex, MSTRKRFT en Justice.

Hun uitgaan Als ze uitgaan, kun je ze vinden in de underground scene in Amsterdam en proberen ze zo nonchalant mogelijk de aandacht te trekken van de partyfotograaf. Op hun Facebook zie je ongetwijfeld vijf uitgaansfoto's. Als je vrienden met ze wil worden: doe alsof je naar dubstep luistert!

De DIY-hipsters

De Do-It-Yourself hipster zijn meestal meisjes doe ervan houden om zelf prachtige kledij in elkaar te zetten. Thuis hebben ze daarvoor een naaimachine en kleurrijke garen.

Hun eetgedrag Ze bakken graag lekkere cakejes of vegetarische schotels. Bloederige steaks vinden ze helemaal niks, dus eten ze liever aubergine en tofu. Want tofu is een GEWELDIGE vleesvervanger, zeggen ze.

Hun vriendjes dragen houthakkersbloesjes en hebben nonchalant haar. Bakken met tegenzin mee.

Hun hobby is naar rustige concertjes staan, zoals Belle and Sebastian, of Angus and Julia Stone. Ook leggen ze de pracht van de natuur vast met hun geliefde Lomography-camera's.

De hippie-hipsters

Een variant op de DIY-hipster is de hippie-hipster, maar hippie-hipsters zijn iets meer zeikerdjes. Zo kunnen ze zeuren over het feit dat jij steak eet, en staan ze op Occupy Wall Street.

Je kunt ze ook makkelijk spotten op festivals, in smelly kleren terwijl er een hapje hamburger in het haar hangt. Dragen gescheurde broeken, tie dye shirts en tank tops.

Dit zijn lang niet alle hipsters - ze doen niet voor niets hun best ver weg te blijven van mainstream. Dit zijn wel zes van de meest voorkomende.

Gepubliceerd op 13 januari 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

Wat mij betreft gaat hippie meer.om de ideologie dan de kleding, ik ben zelf een variatie erop. :) Ik draag lang,haar (gaat eraf voor Kika of een andere pruikenmakersorgamisatie), maar de kleding is niet erg stereotyperend hippie. Ik wil nog wel een t-shirt tie dyen. :)

12 jaar geleden

C.

C.

Ik snap nu nog niet wat een hipster is :S
Echt seri het lijkt nu net alsof iedereen een soort hipster is ofzo...
Wat me opvalt is dat dit opzich wel erg oppervlakkig is, er wordt hier alleen naar uiterlijk gekeken...
Zonde

12 jaar geleden

C.

C.

Ik dacht gelijk aan onderbroeken. :$

12 jaar geleden

Y.

Y.

Zijn hipsters over het algemeen nou betweters of zo? :D

12 jaar geleden

Y.

Y.

En 'mainstream haten', come on, 'mainstream' is een 'mainstream' woord.

12 jaar geleden

J.

J.

Sorry, maar heb je toestemming van het meisje op de 5 foto om haar foto hier zo te plaatsen? Verder vind ik dit ook echt een waardeloos artikel.

12 jaar geleden

Z.

Z.

Precies !!

@Julia:

12 jaar geleden

J.

J.

Tja, je kan ook iedereen in een hokje plaatsen. pff.

12 jaar geleden

R.

R.

Volgensmij is het niet toegestaan om gewoon foto's van een blog te halen en dan zelf te publiceren? Dat zou je toch wel moeten weten als columnist lijkt me..

12 jaar geleden

J.

J.

Op de vragen of ik toestemming heb gevraagd: ja.

Ik heb inderdaad eerst toestemming aan Jennie zelf gevraagd, want ik ken haar ook persoonlijk. Het is journalistiek gezien vrij onprofessioneel om een afbeelding zomaar van internet af te plukken zonder toestemming.

No worries.

12 jaar geleden

L.

L.

Beetje jammer dat je dan toestemming vraagt maar vergeet te zeggen waarvoor het gebruikt zou worden ;)

12 jaar geleden

A.

A.

Sorry hoor jorinde, maar ik vind je artikel 10 x niks. Je zegt dingen die nergens op slaan. Je plaatst zoals eerder gezegd iedereen in een hokje. Om te zeggen dag alle 'DIY-hipsters' vegetarisch schotels eten
en dat ze liever tofu eten is nogal zwak, omdat je niet eens weet hoe iedereen is..

12 jaar geleden

H.

H.

Jezus wat ben jij een hipster zeg sjonge jonge

12 jaar geleden

M.

M.

Ik kan me niet voorstellen dat dat meisje bij DIY-Hipsters toestemming heeft gegeven om haar foto in een artikel te zetten wat haar negatief in beeld brengt. Gebruik dan gewoon een stock-photo waarbij je toestemming koopt, dan kom je ook niet in de problemen. Journalistiek vrij onprofessioneel vind ik het.

12 jaar geleden

J.

J.

Fijn dat ik zo in een hokje wordt gepropt... Er klopt helemaal niets van. Ik heb geen idee wie Belle and Sebastian zijn, ik heb geen vriendje, een vegetarische schotel komt er bij mij echt niet in, ik kan voor geen meter overweg met een naaimachine, door mijn studie heb ik niet eens TIJD om wat te bakken en geloof me, ik werk GRAAG kilo's steak naar binnen!

12 jaar geleden

R.

R.

Beetje raar wat je zegt over die journalistiek gezien professionele actie van je. Wie geeft er nu toestemming om afgezeken te worden? Dus waarschijnlijk heb je er nooit bijgezegd dat het om dit artikel ging en dat is toch wel het minste wat je moet doen wil je een beetje professioneel over komen, vind je niet?

12 jaar geleden

A.

A.

Erg onprofessioneel artikel. Wat ik me afvraag is wat je hier nou precies mee wil zeggen of bereiken. Het is namelijk erg oppervlakkig geschreven en je bent erg in hokjes aan het plaatsen. Dat er toestemming is gegeven om een foto te plaatsen, wil niet zeggen dat je diegene dan helemaal hoeft neer te halen. Lijkt me niet erg prettig voor die persoon die je dan nog eens persoonlijk kent ook. Niet bepaald netjes, over aardig nog niet gesproken, om te doen vind ik.

12 jaar geleden

P.

P.

Wat een verschrikkelijk oppervlakkig stuk tekst. Als je al geen goede inhoud kunt bedenken, had dan in ieder geval alsjeblieft op je spelling gelet: 'de meest socialen'. Hoe durf je dat te schrijven?!

12 jaar geleden

L.

L.

Ik vind je in ieder geval nogal diep gezonken, misschien gewoon jaloers op dit soort mensen om er zo'n artikel over te schrijven?

12 jaar geleden

A.

A.

Ik zie dat jij foto's maakt terwijl je in een heksengewaad met je cavia/konijn/vies beest in bad zit dus ik verklaar dit artikel tot prul.

12 jaar geleden

M.

M.


^^ THIS

12 jaar geleden

P.

P.



HAHAHAHAHHAAHA dit is zo waar!!!

12 jaar geleden

P.

P.

Ja sorry dit slaat gewoon echt helemaal nergens op. Ik weet niet of jij iets met schrijven wil gaan doen, Jorinde, maar op deze manier gaat dit dus echt niet werken haha! Beetje mensen neerhalen om de manier hoe ze zich kleden of hun hobby's en vervolgens denken dat mevrouw precies weet hoe deze mensen in elkaar steken. Alsjeblieft zeg... ZO onprofessioneel. Dan heb ik je taalgebruik nog niet eens genoemd, belachelijk!

12 jaar geleden

L.

L.

Hahahahahahahahahaha. Waardeloos artikel. Xxxxxxx

12 jaar geleden

O.

O.

Ik zou hier eigenlijk de grammarnazi uit willen gaan hangen, maar helaas, er is mij geen tijd gegund. Ik vrees dat dat journalistiek diploma er nooit zal komen.

12 jaar geleden

R.

R.

Ik ben bezig met een artikel over gagawannabe's. Ik zou hiervoor graag je foto's willen publiceren, maar misschien moet je eerst even met je thuisfront (lees: cavia's) overleggen? Ik hoop snel van je te horen.

12 jaar geleden

B.

B.

faal stuk

12 jaar geleden

L.

L.

Misschien kun je de volgende keer beter jezelf op de foto zetten? Of leest dan helemaal niemand meer je waardeloze artikel dat nergens op slaat! Mag hopen dat je er niet voor studeert want dan kap er maar meteen mee! Als je journalistiek wil leren, probeer het dan eerst maar is positief i.p.v. negatief te zijn, en belachelijke argumenten te verzinnen! Dit artikel is gewoon niet wat je wil, nooit niet!

12 jaar geleden

D.

D.

Hee Jorinde,

Trek je niks aan van deze negatieve reacties hoor! Ik vind je stuk namelijk erg interessant. Je geeft je visie over dit onderwerp erg goed weer. Verder heb ik je profielfoto op facebook gezien, ik vind je erg aantrekkelijk!

12 jaar geleden

R.

R.

ik ben er trots op te zeggen dat ik me bij de vintage hipsters schaar. so what? boeiend wat iemand anders ervan denkt...>.<

12 jaar geleden

R.

R.

ik zie ook niet in wat hier zo ontrafelend aan is.
ik zou maar van beroep veranderen, je weet duidelijk niets van mode af en je schrijfstijl is ook niet erg boeiend.

12 jaar geleden

J.

J.

Een vrij sarcastisch geschreven artikel vergelijken met een zeer realistisch artikel is toch wel weer wat anders. Excuses voor degenen die zich aangesproken voelen op een negatieve wijze, maar ik vind het een beetje jammerlijk dat er door heel het 'girlscene-forum' afgegeven wordt op een simpel artikeltje vanwege een foto kwestie.

Voor de duidelijkheid: ik heb deze mooie preposterous verhalen niet om de personen heen geschreven. Het desbetreffende meisje was erbij gekozen omdat ik persoonlijk vind dat zij er lieflijk uitziet en ik dit mij inbeeld bij de zogenaamde DIY-hipster.

Er zullen nog heel wat sarcastisch geschreven artikelen vanuit mijn hand op dit scholierenplatform komen dus raak er aan gewend.

12 jaar geleden

A.

A.

"Het desbetreffende meisje was erbij gekozen omdat ik persoonlijk vind dat zij er lieflijk uitziet en ik dit mij inbeeld bij de zogenaamde DIY-hipster." Nou meid, lekker objectief artikel dan. Wat was je doel met dit artikel? "Om die gasten te kunnen begrijpen, heb ik een kleine handleiding geschreven. Leer de hipsters kennen!", ken je iemand dan wanneer je weet waar hij/zij de kleding koopt? Vreemd. Dit artikel is krom, je schrijft zeg je vanuit jou perspectief maar geeft dat niet aan in het artikel en daarnaast geef je geen motiveringen of voorbeelden waar je het vandaan hebt en hoe je er op bent gekomen. In de journalistiek mag je best negatief en kritisch zijn, geen probleem, maar onderbouw het dan. Afgezien van dat mensen dit generaliserend en disrespectvol vinden zet het journalistiek gezien geen zoden aan de dijk.

12 jaar geleden

R.

R.





als je deze stijl nou ook in je artikelen gebruikt, komt het gelijk heel wat professioneler over....

12 jaar geleden

P.

P.

Och och nu is het opeens sarcastisch... Waarschijnlijk is het inderdaad een lieflijk meisje, maar vervolgens wordt hier dan wel weer beweerd dat ze aan de drugs zit, een rijkeluiskind is en ga zo maar door. Deze reacties krijg je als je mensen in hokjes stopt. Hou toch op mens.

12 jaar geleden

J.

J.

Ja maar je snapt toch wel dat mensen gaan denken dat die onzin allemaal over mij gaat als mijn foto er bij staat? Ik heb het aan verschillende mensen laten lezen en zij vinden het allemaal belachelijk. En bij de reacties maak je weer dezelfde fout: je neemt maar aan dat iedereen van het Girlscene-forum komt, terwijl het grootste deel bestaat uit vrienden die voor me opkomen. Maargoed het is verwijderd en daar ben ik heel blij mee dus ik laat het hierbij. Hoop wel dat je voortaan twee keer nadenkt voordat je een artikel plaatst..

12 jaar geleden

M.

M.

De electrohipsters

12 jaar geleden

L.

L.

Jouw sarcasme komt absoluut niet over in je artikel. Ik mag voor jou hopen dat je weet dat het erg moeilijk is om sarcasme over te brengen als er geen intonatie bij zit? Kap alsjeblieft met artikelen schrijven, je kunt het niet. Leer jij niet op school dat je sarcasme alleen kan gebruiken als je een goede schrijver bent? Zoals ik al zei, stop met je studie en met belachelijke artikelen schrijven op scholieren.com, je doet de site absoluut geen eer aan.. Ga lekker naar zo'n girlscene dinges want daar kun je lekker verder schrijven met je hokjes-verhaal! Daar zitten wel wanhopige en onzekere personen die dit artikel vast wel leuk zullen vinden! En als je serieus genomen wilt worden, doe iets aan je plaatje! Je lijkt wel 10..

12 jaar geleden

K.

K.

Ik ben bang dat de meeste meiden op zo'n "Girlscene dinges" dit ook niet waarderen (ik denk dat hier ook veel negatieve reacties van de meiden bijstaan). En daarbij is wat je gezegd hebt erg onrespectvol en erg generaliserend.

12 jaar geleden

K.

K.

Verwarrend artikel. Is het sarcastisch bedoelt? Naar mijn mening kun je niet gelijk merken dat het sarcastisch bedoelt is, wat wel een eigenschap zou moeten zijn als je goede artikelen wilt kunnen schrijven. De mensen die dit dragen en de muziek luisteren weten volgens mij zelf niet eens dat ze tot dat hokje behoren. Verder heb ik wel van de benaming 'hipster' gehoord, maar nog nooit van deze aftakkingen. Nu dit fenomeen de wereld is in geholpen, is iedereen die maar wat afwijkt van het standaard meteen een hipster.

12 jaar geleden

M.

M.

hipsters zijn tegen mainstream, maar ondertussen zijn zij ook alweer veels te mainstream... defak

12 jaar geleden

R.

R.

zo van: laten we mensen in hokjes proberen te stoppen?

12 jaar geleden

S.

S.

Waar slaat dit artikel op? (':

12 jaar geleden

J.

J.

Ik lees net de eerste tien reacties. Maar shit, dit menen jullie niet! Dit is expres een artikel waarin dé stereotypen worden uitgelicht. EN DIE HEBBEN EIGENSCHAPPEN EN NEE DIE LIJKEN SOMS NIET ALLEMAAL OP ELKAAR, MAAR SOMS OOK WEL EN DAARVOOR ZIJN HET OOK STANDAARD EIGENSCHAPPEN VAN EEN STEREOTYPE!!! HET IS EEN STEREOTYPE!!!!!

Voor de rest: Hipsters, blegh.

12 jaar geleden

L.

L.

@ hierboven

Ookal ben je redacteur, hoezo schrijf je Hipsters, blegh. Wij gaan toch ook niet haten op jouw stijl. Sorry hoor, maar ik vind dit helemaal NERGENS op slaan. Zoveel mensen zijn een variatie op de hipster. Verder is dit gewoon echt een flut artikel. Klaar.

12 jaar geleden

L.

L.

Heb je iets tegen vegetariërs of veganisten of zo? Aangezien je bij drie van de zes stijlen negatieve kritiek over vegetarisme/veganisme geeft. Of heb je wel vaker de behoefte om bepaalde mensen zwart te maken?

Dit artikel slaat nergens op. Wel jammer, want het idee is leuk en je schrijft niet slecht, maar wat je ermee gedaan hebt is barslecht.

Informeer je trouwens ook eens over de hippie-ideologie.

12 jaar geleden

J.

J.

Voordat dit artikel tot stand is gekomen heb ik over elk van deze 'hipsters' een volledig artikel van 600 woorden geschreven. Mijn eindredactrice heeft de 'hoofdpunten' er uitgehaald en ze samengevoegd tot dit artikel. Ik ben niet zo kortzichtig qua mening dat ik iedereen over één kam scheer, verre van zelfs. Het is alleen jammer dat het zo lijkt in dit artikel, excuses daarvoor.

Wat ik echter meer jammerlijk vind is het 'kom ik haal mijn vrienden erbij' fenomeen wat hieronder plaats heeft gevonden bij de reacties. Vind je mijn artikel niets, prima, maar beargumenteer het dan met een goede argumentatie en niet met dingen zoals 'jij maakt foto's in een heksenoutfit en je hebt cavia's'. Ik vind het best om feedback te horen, daar kan ik wat mee, maar als men op een kinderachtige manier een artikel af gaat lopen kraken dan neem ik het ook niet serieus.

Voor degenen die hun woord klaar hebben staan: ga iets doen met je leven in plaats van denigrerende reacties neer te zetten op een scholieren.com artikel. En voor degenen die hierop zullen reageren "oh maar jij bent degene die denigrerend bezig is!!" DAT BEGRIJP IK NU WEL.

Nog een fijne koude januaridag verder.

12 jaar geleden

P.

P.



Ik hoop dan dat je iets opgestoken hebt van de argumenten die beweren dat dit een zeer slecht artikel is en blijft, ondanks wat je hierboven gezegd hebt. Ik vind het echt geen excuses om te zeggen dat het komt doordat je eindredactrice de hoofdpunten uit je stukjes gehaald heeft. Je had ook gewoon duidelijk kunnen zijn met je bedoeling van dit stuk, lijkt me niet erg moeilijk eerlijk gezegd.

12 jaar geleden

R.

R.

Mensen,
IEDEREEN op deze aardbol plaatst anderen in hokjes. Weet je wel hoe vermoeiend het zal zijn als je dat niet zou doen? Stel je voor, hoeveel informatie je dan zou moeten onthouden. Het is logisch dat je hokjes maakt, omdat je dan overzicht houd.
En het is toch overduidelijk dat dit artikel niet serieus bedoeld is, maar eerder sarcastisch en grappig bedoeld. Ik zou me er in ieder geval niet zo druk over maken.

12 jaar geleden

L.

L.



Nou Roos daar ben ik het totaal niet mee eens, waar zou dit dan uit moeten blijken? En mensen in hokjes plaatsen is niet normaal, dat is gewoon een beetje heel erg naïef.

12 jaar geleden

J.

J.

Als ik jou was zou ik een ander beroep zoeken meid.. Als iemand een foto van jou zou gebruiken bij een artikel dat niet klopt over jouw leven, zou je dat ook niet willen toch? of wel dan? Mijn naam is ook 'Jorinde' en je doet onze naam niet eer aan zeg. Maar ja, JIJ nog een fijne koude januaridag verder!!! I'm not gonna waste my time on this shit

12 jaar geleden

J.

J.

Ik vind het een prachtig en herkenbaar artikel, leuk geschreven ook. Snap niet dat mensen hier zich zo druk maken over iets wat inderdaad duidelijk vol zit met vooroordelen. Als je daar serieus op ingaat kun je aan de gang blijven. Intentie van het artikel ligt meer bij humor dan bij mensen bekritiseren.

Jammer genoeg herkennen mensen zich blijkbaar te veel in deze types en voelen zich meteen aangevallen. Over zielig gesproken..

12 jaar geleden

J.

J.





Nee, ik herken mezelf juist niet in een DIY-hipster en mijn foto werd er naast gezet.



En nee ik heb niet mijn 'vriendjes er bij gehaald' dat was nooit mijn bedoeling. Ik heb gewoon een bericht op Twitter gezet dat ik het nergens op vond slaan dat mijn foto bij zo'n stereotype werd gezet en blijkbaar waren mensen het daarmee eens en kwamen ze voor me op.

12 jaar geleden

L.

L.

Die DIY hipster draagt gewoon een h&mettje
:)

just saying

12 jaar geleden

S.

S.

Ik vind dit een sterk artikel en als hoofdredacteur ben ik blij dat we een redacteur in dienst hebben die oog heeft voor modetrends, die daar ook nog eens met humor en een vleugje ironie over kan schrijven.

Als mensen zich afgezeken of weggezet voelen dan vind ik dat jammer. Dat is niet de bedoeling van dit artikel en niet de bedoeling van Jorinde. Er zit heus een plaagstootje in en als het om imago gaat en de manier waarop mensen hun identiteit vorm geven geloof ik dat veel mensen zichzelf reuze serieus nemen. Dan is het welkom om daar een knipoog aan toe te voegen.

De bedoeling van dit artikel is om een (mode-)trend te duiden. Niet om mensen in hokjes te stoppen, maar op een grappige manier bepaalde stijlen te typeren. Herkenbaarheid. Als je een punt wil maken moet je daar wat bij overdrijven.

Dat mensen (meisjes) hier vrij anoniem gaan lopen bitchen op Jorinde vind ik zwak. Een inhoudelijke discussie daarbij kan je allebei wijzer worden, zonder argumentatie mensen afzeiken omdat je je gekwetst voelt.. knudde.

Hartelijke groeten, de baas hier, die zich zoals een goeie hipster graag verheft boven de rest,

12 jaar geleden

Y.

Y.

Dit is alles behalve een slecht artikel.
Ik vind persoonlijk dat hipsters hier wat 'te breed' in hokjes zijn gestopt, maar om Jorinde onprofessioneel te noemen en haar persoonlijk aan te vallen vind ik echt lariekoek. Je kunt geen artikel schrijven over 500 hipsters om zo geen hokjes te creëren, en ironie is er zeker in te vinden.
Mensen, neem jezelf en anderen niet zo serieus.

12 jaar geleden

L.

L.

Moest erg lachen toen ik opeens mezelf erin herkende! en ik maar denken dat ik bijzonder ben, dat zegt mamma namelijk altijd! vind het een erg leuk artikel, lekker positief met een knipoog! Ga vooral zo door meid!! Liefs een positieve volger van scholieren.com

12 jaar geleden

-.

-.

buhuhu. Wat zijn jullie een stelletje zeikerds zeg. Ik vond het best een leuk artikel.

12 jaar geleden

N.

N.

>hipsters
>humor
kies 1

12 jaar geleden

K.

K.

Ga haten ofzo.
Ben ik nou echt ongeveer de enige die het wel een leuk artikel vond, en het wel snapt?
Als je het niet leuk vind, klik het dan gewoon weg.

12 jaar geleden

M.

M.

Ik als vleesetende, electro-luisterende, DIY/uni-kledingstijl zonder rijke ouders ben nu even helemaal de weg kwijt. Wat ben ik?!

Verder wel grappig stukje, al die lezers moet het niet zo serieus nemen joh.

12 jaar geleden

L.

L.

Slaat nergens op, dus als het aan deze gast ligt kun je iedereen in een bepaalde categorie stoppen ofzeu?

en btw, hipster kan van alles zijn. het zijn vaak gewoon mensen die niet houden standaard (mainstream) dingen.

12 jaar geleden

R.

R.

Sorry hoor, dit is gewoon een sterk artikel en wie zegt dat dit slecht is door hokjesplaatserij, moet 'ns letten op de opzet van dit artikel. Jorinde geeft meteen aan dat de ene de andere niet is, dan kan je nog wel orde scheppen en ik weet zeker dat een artikel met: "De DIY-hipster kan zo zijn, maar ook zo, of zo, en ik kwam er laatst een tegen die zo was, of dat was meer een mix tussen die en die hipster." Natuurlijk doe je dat niet . Dit is geen woordenboek met een exacte definitie van een hipster, maar een luchtig artikel om vat te krijgen op de hipsters als lezer en dat is naar mijn mening perfect gelukt.

12 jaar geleden

C.

C.

Hoi!

Ik vind het ook een heel leuk en herkenbaar stukje.
Iedereen plaatst in hokjes, daar is niets vreemds aan, en de schrijfstijl van dit artikel spreekt me heel erg aan (:

Kijk eens een keer positief naar de wereld, meisjes-die-zeuren-over-een-foto

12 jaar geleden

A.

A.

Hee Jorinde,

Ik heb erg genoten van dit artikel. En wat de reacties betreft, trek het je niet aan, meid. Volgens mij word dit één van de pareltjes bij de scholieren.com klassiekers.

12 jaar geleden

B.

B.

Niet om je nog meer aan te vallen zoals veel mensen hier doen maar, waarom kraak je hipsters af als je zelf een skinny hipster bent?. ''Just sayin''. niet kuttig bedoeld maar das nogal oppervlakkig nie haha

12 jaar geleden

M.

M.

Zoals jij het nu neerzet is het voor mensen onmogelijk om niet in hokjes te zitten

12 jaar geleden

R.

R.

the smiths*

12 jaar geleden

E.

E.

EdSterk overdrijvend, licht spottend en met een grote knipoog schrijven is niet weggelegd voor jou helaas..

Hieronder is verder alles al gezegd, dus ik hoef niet in herhaling te treden, maar ik hoop toch zeer stellig dat dit alles je wel aan het denken heeft gezet en je er uiteindelijk ook iets positiefs mee doet..

Overigens, all rights reserved betekend vrij vertaald: "niet zomaar gebruiken", ik zeg dit voor het geval je de Engelse taal nog niet helemaal onder de knie hebt.. ;-)

http://www.flickr.com/photos/pony_tail/page2/

@ abnormal, ik begrijp dat je een poging moest wagen om het geheel in een iets beter daglicht te proberen te plaatsen, immers ben jij eindverantwoordelijke en komt dit voorval op jouw bordje terecht en is het daarom niet meer dan redelijk dat je het ook probeert op te lossen, maar los van het feit dat je met je argumenten niet echt uit de verf bent gekomen en op dit vlak al redelijk faalt, maakt je laatste zin er zelfs een klein drama van: "Hartelijke groeten, de baas hier, die zich zoals een goeie hipster graag verheft boven de rest"
Voor een zogenaamde eindredacteur, die zichzelf de baas noemt en los daarvan al vrij verheven over probeert te komen, maak je daar toch wel een zeer catastrofale fout mee.. Mocht het kwartje niet meteen vallen, de woorden "het" en "betaamd" zouden zeker niet misstaan hebben ;-)

Ik wens jullie nog veel succes verder.

11 jaar geleden

M.

M.

Ik word ook een beetje gek van mensen die zichzelf een hipster noemen en anti-mainstream.
Zelf zie ik er ook wat aparter uit maar dit is niet omdat ik anti-mainstream wil zijn maar ik de kleding echt mooi vind. En ja ik hou nou eenmaal van nirvana en the smiths maar dat maakt me nog geen idioot die alsof doet. Ik word een beetje gek van dit hipster gedoe, vroeger had je gewoon een andere kleding stijl maar nu moet je zo nodig de ''hipster'' uithangen wat ik overigens nog steeds zie als een onderbroek.

11 jaar geleden

R.

R.

Alsof hipster weten wat ironie is. Ze haten mainstream, maar ze luisteren allemaal dezelfde hipstermuziek, dragen dezelfde soort kleding en hebben allemaal dezelfde mening...

Door mainstream te haten, een andere levensstijl te kiezen met zijn allen zodat die weer mainstream wordt.. dat is ironie!

10 jaar geleden

M.

M.

Je snapt niet wat een hipster is. Volgens je artikel is iedereen hipster. Je slaagt alle sub-culturen en soorten mensen dooreen en deelt ze onder in een hipstersoort. Bv. Bankhanger hipsters zijn totaal geen hipsters. Hipsters willen juist dingen doen en ondernemen en speciaal eten al dan niet self-made of traditioneel 'zoals de bomma'.

10 jaar geleden

B.

B.

whahaha egt al die reacties hierboven geniaaaaaaaal

10 jaar geleden

C.

C.

Ik ben een selfie hipster.. niet mainstraim, maar gewoon mezelf xD

9 jaar geleden

K.

K.

Jij hebt echt geen idee wat een Hipster is he..? Ooit vam tumblr gehoord? Dat is pas hipster. En die diy hipsters? Dat zijn gewoon blije mensen. Echte indie hipsters houden van natuur. Galaxy hipsters van internet. Dit stuk slaat echt nergens op

9 jaar geleden

A.

A.

Hahahahahahaha ik zie er supernormaal uit terwijl ik al mn hele leven wiet kweek, in kraakpanden woon, muziek maak en leef van de kunstwerken die ik verkoop. Naja... allemaal leuk en aardig maar wat ik wou zeggen is... daar heb je dus geen wannabeecool-tattoo armen of zo'n shitty baard voor nodig :-)

9 jaar geleden

A.

A.

@Ronniej: Ik ben het helemaal eens met wat je zegt. Eigenlijk is de ironie ook dat wanneer je je afzet tegen de mainstream, de mainstream zich langzamerhand ook tegen je gaat afzetten.
Ik had laatst voor de lol allemaal t shirts laten bedrukken hier in amsterdam met 'Hipsters are cute' en die waren vet populair. Ik moest er nog allemaal bij laten drukken. Niet populair onder hipsters trouwens, maar juist bij mensen die ik zelf als mainstream beschouw.
Maar eigenlijk moeten we ze nu wel een beetje met rust laten toch? :)

http://www.morecolor.nl/Over-ons/Lokale-diensten/Amsterdam

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.