Gymleraar Broklede Breukelen per direct ontslagen om zoenen leerling

Door Annabel

Een docent lichamelijke opvoeding van het Broklede in Breukelen is per direct ontslagen vanwege het 'op niet-professionele wijze benaderen van leerlingen'. Dat laat de schoolleiding weten in een brief aan ouders en leerlingen. Rector Rob van Oevelen bevestigt dat de gymleraar 'ongepaste berichten' stuurde naar leerlingen en met een scholier heeft gezoend. 

Volgens sommige leerlingen van de middelbare school zou de gymleraar ook seks hebben gehad met ten minste één meisje. Hiervan is bij de school niets bekend. Van Oevelen zegt in de brief de situatie zeer te betreuren en het gedrag van de docent niet te accepteren. 'Onderwijs begint immers bij een veilige leeromgeving waarin leerlingen en medewerkers elkaar met respect behandelen.'  

Of bij de ongepaste berichten ook foto's zaten, kan Van Oevelen niet bevestigen. Volgens verschillende leerlingen zou de docent via Snapchat dickpics hebben verstuurd naar leerlingen. 

 

Gepubliceerd op 11 januari 2019
ADVERTENTIE
Vind je koken, eten en voeding leuk? Wat maakt dit sapje zo lekker of dit reepje zo gezond? En hoe wordt al dat voedsel eigenlijk gemaakt? Is het ontwerp van de verpakking mooi of lelijk? Is de reclame grappig of saai? Ontdek het bij de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland. Kom op zaterdag 6 april naar de open dag in Delft of Amsterdam.

Meld je aan!