Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

Geflasht! Zo kwamen we achter jouw wachtwoord

In samenwerking met het CCV en het Ministerie van Justitie en Veiligheid

In deze aflevering van Geflasht! probeert Luca de wachtwoorden te raden van de jongeren in Amsterdam. Zijn de wachtwoorden zo eenvoudig dat het hem lukt? Ook geeft Luca tips over hoe je jouw wachtwoord sterk kan maken en dus nooit te raden zal zijn (mits je het niet vertelt).

Jouw leven online staat op je apparaten en accounts. Je wil dat deze informatie van jou is en blijft. Zorg daarom dat je beveiliging op orde is!

Waar moet je op letten bij het beveiligen van je account of apparaat?

  • Een goed wachtwoord is een lang wachtwoord, waarbij cijfers, letters en tekens worden gecombineerd. Maak bijvoorbeeld een wachtzin, zoals vier woorden van 5 letters. Bijvoorbeeld: Stampp0t1sMijnFavoriete3ten!
  • Gebruik elk wachtwoord maar één keer. Gebruik voor elk account en apparaat een ander wachtwoord
  • Moeilijk te onthouden? Gebruik een wachtwoordmanager, zoals beschreven in dit artikel op Scholieren.com
  • Stel een tweestapsverificatie in. Dat is voor heel veel accounts, zoals socials, mogelijk. Zo is het moeilijker voor hackers om jou te hacken.
  • Houd je wachtwoorden en codes voor jezelf.

Wil je nog meer weten over hoe je jezelf kan beschermen tegen hackers? Check dan deze websiteAbonneren op ons Youtube-kanaal doe je hierrr  

Gepubliceerd op 18 november 2020

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Stach

Stach

Hoppa mooi linkje naar mijn artikel hoor :)

2 weken geleden