Fuck je goede voornemens

Door Ivo

FEEST! Het is 2019! Bij een nieuw jaar horen, hoe cliché ook, goede voornemens. Inderdaad, je hebt weer een jaar lang kunnen denken over wat je WEL gaat doen in 2019: Je huiswerk maken, niet meer spijbelen, minder frikandelbroodjes eten en die ene docent niet meer pesten. Maar wees eens eerlijk, heb je ooit iets met je goede voornemens gedaan? Waarschijnlijk niet, ikzelf tenminste niet.

Even een kleine throwback naar toen ik nog in 3 atheneum zat, oftewel het jaar 2017. Ik was (spoiler: ben) een wandelend potlood dus in 2018 besloot ik eindelijk eens te gaan sporten. Sporten is leuk, volgens sommige mensen. Het doel was om van potlood naar stift te gaan en daarnaast had ik plannen voor school. Ik was al van vwo terug gegaan naar havo, dus ik wilde vorig jaar echt mijn best gaan doen om niet nog verder te zakken. Bovendien wilde ik een rustiger leven gaan leiden in plaats van de stress die ik altijd had.

Goede voornemens werken gewoon niet voor mij

Ik knipperde met mijn ogen, ineens was het 2019 en wat bleek? Ik heb precies niks gedaan met mijn goede voornemens voor 2018. Ik ben nog steeds een potlood, ik zit wel nog op havo maar de stress is er niet minder om geworden. Ik heb alleen maar meer op mijn bordje gekregen in 2018 en de examens die op de loer liggen, helpen ook niet echt mee. 

Het komt er dus op neer dat ik niet kan voldoen aan mijn goede voornemens. Het zijn verzinsels waar je niks aan hebt. Denk eens aan al die goede voornemens die jij had in de afgelopen jaren. De meeste zijn vast ook verdwenen als sneeuw voor de winterzon. 

Dan maar op een andere manier

Ikzelf ben maar overgegaan op een andere tactiek. Als eerste heb ik al mijn goede voornemens de deur uit geflikkerd, ik doe er nooit wat mee, dus weg ermee. Om mijn 2018 iets minder dramatisch te laten lijken heb ik besloten om mijn voornemens niet uit te stellen tot het nieuwe jaar, maar meteen bij de lurven te grijpen als ze in me opkomen. Zo kwam ik in december op het idee om piano te gaan leren spelen en daar ben ik gewoon meteen mee begonnen. Ik had het ook kunnen schuiven naar het nieuwe jaar maar ja, dan had ik er toch niks mee gedaan. Nu ben ik vrolijk aan het leren wanneer ik tijd heb en dan doe ik er dus iets mee.

Dat ene mislukte goede voornemen

Het enige wat mij nog niet is  gelukt, is om te gaan hardlopen zodat ik zo snel mogelijk weg kan rennen van school zodra ik uit ben. Is dat dan misschien mijn goede voornemen voor 2019? Oh fuck, dat mag niet meer...

 

 

Gepubliceerd op 14 januari 2019
ADVERTENTIE
Heb jij hulp nodig bij het kiezen van jouw studie?

Thijs (22 jaar) kreeg hulp van onze studiekeuzeadviseur Marise. Door telefonische gesprekken en een aantal testen weet Thijs nu welke studie het beste bij hem past. Zijn tip: “Wacht niet af, ga op onderzoek uit en laat je adviseren!”

Vraag nu jouw persoonlijke gesprek aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.