Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Fuck corona, is het al tijd voor feest?

Fuck corona, is het al tijd voor feest?

Door Tom

Na maanden van strenge maatregelen vanwege corona, zijn er vanaf 1 juli eindlijk veel versoepelingen bij gekomen. Samengevat: meer vrijheid. Met name voor ons, de jeugd. Maar is het nu dan tijd voor feest? Of zijn we dat eigenlijk allang aan het vieren?

'Politie beëindigt illegaal feest met 500 bezoekers in het Amsterdamse Bos', 'Politie maakt eind aan twee illegale feesten met honderden bezoekers'. Vanaf de eerste corona-maatregelen zagen we steeds meer van dit soort nieuwsberichten voorbijkomen over (opgespoorde) illegale feesten. Vooral georganiseerd door jongeren. Smells Like Teen Spirit?

Burgemeesters noemen het vooral dom en roekeloos en daar hebben zij ook een punt. Want waar zorgmedewerkers overuren maakten in het ziekenhuis, wordt er op andere plekken gefeest alsof er niets aan de hand is. 

Illegale feesten

Mijn vrienden en ik zaten de laatste 3 á 4 maanden ook weer bij elkaar. Eerst nog in kleine groepjes, maar die werden steeds groter waardoor het weer net zo was als 'voor-corona'. Steeds meer verjaardagen werden weer gevierd, bijvoorbeeld in iemands achtertuin, of in een weiland. Grote illegale feesten met honderden bezoekers heb ik hier niet gezien. Al is dat misschien ook wel de bedoeling van een illegaal feest😉 

Maar goed, na de nieuwe versoepelingen van juli hoeven wij, jeugd onder de 18 jaar, geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En mogen we met groepen van maximaal 250 personen in de buitenlucht zijn. Wat uiteraard zeer positief is voor feest. Al vraag ik mij af of de gemeente het kan waarderen als er een stel jochies van 16 hun corona-beleid van de afgelopen 4 maanden in 1 nacht omver gaan schoppen.

We adviseren het absoluut niet, maar het mag wel

Vage regels

Daarom stelde ik iemand van de gemeente de volgende vraag: 'Mag ik vanavond een feest houden voor 250 jongeren die allemaal onder de 18 zijn?' Haar antwoord: 'Wij adviseren het absoluut niet. Maar volgens de huidige regels mag het dus wel.'

Vaag dus. Ik denk dus dat het verstandiger is als we nog even wachten. In onze buurlanden België en Duitsland begon het aantal corona-patiënten een aantal weken geleden alweer te stijgen en inmiddels is het ook in Nederland raak. Met als gevolg dat de maatregelen misschien wel weer strenger gaan worden. Wat vanzelfsprekend negatief is voor feest.

Terug naar mijn vraag: 'is het tijd voor feest?' Nou ja, ik ben er wel aan toe, maarr misschien moeten we nog even wachten.

Gepubliceerd op 29 juli 2020
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.