Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Fraudeurs Barlaeus Gymnasium weggestuurd

Fraudeurs Barlaeus Gymnasium weggestuurd

De fraudeurs van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam moeten definitief op zoek naar een andere middelbare school. Dat melden verschillende media dinsdagavond. De vier leerlingen uit 5 vwo waren al geschorst, nadat vorige week was ontdekt dat ze in het schoolsysteem waren gekomen en op die manier gefraudeerd hadden met hun cijfers en absenties.

"We hebben het besluit genomen dat deze leerlingen hier niet verder kunnen. In overleg met de ouders zoeken we voor hen een plek op een andere middelbare school", laat rector Marten Elkerbout weten. 

De leerlingen hadden ingebroken op een docentencomputer en konden zo makkelijk in het systeem. Vervolgens pasten ze maandenlang cijfers en absenties aan. Dat deden ze aanvankelijk vanaf een beveiligd ip-adres. Toen een van de fraudeurs ook met zijn mobiel inlogde op het schoolsysteem, konden de daders snel in de kraag worden gevat.

In een brief aan de ouders en leerlingen vertelt Elkerbout over het besluit om de scholieren van school te sturen. "Het liefst stuur je nooit een leerling weg, maar dit was onvermijdelijk. We hebben wederzijds vertrouwen en laagdrempeligheid hoog in het vaandel staan. Er heerst een informeel klimaat. Juist in dat licht is dit zo'n grove schending van onze integriteit dat we niet met elkaar verder kunnen."

Of er nog meer maatregelen zullen worden genomen is onbekend. 

Gepubliceerd op 26 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Terecht!

9 jaar geleden

B.

B.

Dit is al te laat in het jaar, dus ga maar naar de vavo jongens! Dan heb je grote kans nog snel wat vakken af te ronden en hebben jullie volgend jaar een rustig rooster en veel vrije tijd!

De kans is enorm klein dat een middelbare school jullie nu aanneemt. Daarnaast mag de school er het hele jaar over doen om een nieuwe te zoeken. Meestal komen ze dan aankakken met een vavo regeling voor volgend jaar. Als ze binnen een maand niks hebben geregeld, dan kunnen jullie het beste via de onderwijsinspectie (jullie zijn leerplichtig, dus het is jullie recht om onderwijs te krijgen) informeren over de huidige stand van zaken.

Al om al, leer van je fouten maar ga door met school!!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.