Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Fietser (16) opgepakt wegens stoppen voor zebrapad

Fietser (16) opgepakt wegens stoppen voor zebrapad

In Zaltbommel is gisterochtend een scholier opgepakt wegens het stoppen voor een voetganger bij het zebrapad. De politie heeft bevestigd dat het om een zestienjarige jongen gaat. Wonderbaarlijk genoeg zijn er geen gewonden gevallen. Voor omstanders die het zagen gebeuren is slachtofferhulp geregeld.

Het voorval gebeurde midden in de ochtendspits. Omstanders beweren dat de jongen van tevoren al opviel door vreemd gedrag. Zo scheen hij tijdens het fietsen zijn mobiel níet in zijn handen te hebben gehad en verleende hij drie minuten eerder voorrang aan een automobilist die van rechts kwam. Om 08.01 uur maakte hij het wel heel bont. De jongen kneep op de Van Heemstraweg plotseling vol in de remmen, naar eigen zeggen omdat hij ‘een voetganger zag die wilde oversteken bij het zebrapad’. Scholieren achter hem kregen de schrik van hun leven, maar konden de jongen op miraculeuze wijze ontwijken of net op tijd remmen.

Kamikaze-actie

Politiewoordvoerder A. Gent spreekt van een kamikaze-actie van de zestienjarige jongen. "Niemand rekent erop dat een scholier remt voor een zebrapad. Hierdoor had er een kop-staartbotsing kunnen ontstaan die zijn weerga niet kent", aldus de woordvoerder. "Dat er geen ongelukken zijn gebeurd is dan ook wonderlijk, en zeker geen reden om de jongen vrijuit te laten gaan. Wij houden hem sowieso een nachtje in de cel om hem zijn zonden te laten overdenken." Over vervolgstappen kan de woordvoerder nog niets kwijt. "Dat is ook afhankelijk van getuigenverslagen en het sporenonderzoek. We gaan ook onderzoeken of het enorme slipspoor bij het zebrapad van hem is."

'Ik wilde helemaal niet oversteken'

De vrouw die volgens de scholier wilde oversteken is zich van geen kwaad bewust. "Oversteken? Ik? Ik wilde helemaal niet oversteken! Ik was bezig met mijn dagelijkse ochtendwandeling en gebruik het zebrapad juist altijd als pauzemoment. Ik weet echt wel dat ik tussen acht uur en half negen met geen mogelijkheid de weg over kan." Om haar woorden kracht bij te zetten laat de vrouw haar uitklapbare tuinstoel zien. "Deze zet ik altijd pal naast het zebrapad neer. Koffietje erbij, krantje erbij… heerlijk! Rond half negen kijk ik altijd even of de scholieren al gepasseerd zijn en dan steek ik over."

'Een lieve jongen'

Op de school van de jongen is geschokt gereageerd. Jay (16)  fietste vlak achter de jongen en zag alles gebeuren. "Wojo, die gast ging helemaal leip. Hij stond plotseling stil, man. Ik ben rechts van hem door het gras geschoten en heb hem maar net ontweken. Ik heb hem gelijk geappt dat hij normaal moest doen. Hij heeft het wel gelezen, maar nog steeds niet geantwoord. Typisch."

Rosalie (15), een klasgenote sinds de brugklas, zegt: "Ik ken hem als een lieve, maar vreemde jongen." Ze illustreert dit met een bizar voorbeeld: "Om op onze school de fietsenstalling te bereiken, moet je een stoep over. Hij stapte dan écht van zijn fiets af om het laatste stukje te lopen. Krankzinnig natuurlijk. Maar dat hij zo’n ondoordachte actie als nu zou maken, heb ik nooit zien aankomen."

Vanwege de ontstane commotie gaat de school zo snel mogelijk een informatie-avond organiseren voor bezorgde ouders.

Toeval?

Opmerkelijk is dat een week geleden het nabijgelegen Den Bosch werd opgeschrikt door een jeugdig uitziende fietser die zijn hand uitstak om af te slaan bij een rotonde. Of beide zaken verband houden met elkaar, en of er wellicht een jeugdbende actief is, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


 
Gepubliceerd op 5 april 2019
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Wat... is de bedoeling... van dit artikel?
ik begrijp het niet...
Of is het gewoon voor humor bedoeld? dat zou ook gewoon kunnen... maar....
laat maar...

3 jaar geleden

Mirne

Mirne

Nou dat dus, ik dacht eerst een 1 april grap ofzo.. denk een humoristisch artikel? Met als doel te laten zien hoe de wereld eigenlijk (negatief) beïnvloed wordt en veranderd?

3 jaar geleden