Experiment: Tindercatfish

Experiment: Tindercatfish

Door Menno

Je komt het inmiddels bijna dagelijks tegen in het nieuws: meisjes die te ver gaan op het internet. Naaktfoto’s zijn all over the place.

Misschien niet verrassend, maar er zijn ook meer dan genoeg jongens in mijn klas met een veel te hoog libido. Ik was dan ook benieuwd hoe ver jongens eigenlijk gaan. Hoe snel ze foto’s sturen, adresgegevens geven en afspraakjes maken. En hoe kan ik daar beter achter komen dan via Tinder? Juist. Niet.

Klik om te vergrotenDaarom kroop ik drie weken lang in de huid van Lotte Dijkhuizen. Een prachtig meisje, dat niet echt bestaat. Lotte Dijkhuizen ziet eruit als een 17-jarig model, maar heeft alleen 'normale' foto’s op Tinder. Geen halfnaakte plaatjes dus; hooguit een aantal vakantiefoto’s. Mijn werkwijze was heel simpel: bij een match vertelde ik de jongen in kwestie dat hij er wel mocht wezen.

Matches

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik maar liefst 1200 Tindermatches, still gaining. Zodra ik een nieuwe jongen aan de haak had geslagen, kwam er vrijwel direct een berichtje binnen. In het begin was dat erg leuk. Met zo'n dertig matches kon ik me nog wel vermaken. De meest hilarische openingszinnen werden uit de trukendoos getoverd. "Ben jij model?" was ongetwijfeld de meest gestelde vraag. Maar ook werd mij regelmatig gevraagd of ik nog maagd was, hoeveel relaties ik al had gehad en of ik mezelf wel eens bevredig.

Een van de foto's die 'Lotte' toegestuurd kreegIk had op de eerste dag al zo'n tien dates kunnen plannen, zonder daar zelf moeite voor te doen. Regelmatig begon het gesprek zelfs met de vraag of ik wilde afspreken. Inmiddels is de lol er wel een beetje van af. Iedereen die ik nu like is direct een match. Ik heb de trilfunctie van Tinder dan ook uitgezet: mijn telefoon is al meerdere keren oververhit geraakt door alle berichten die ik binnen kreeg. 

Veel te ver

Het aantal afspraakjes dat ik nog steeds kan plannen is bizar. Het aantal adresgegevens dat ik heb nog onwerkelijker. Maar hoe ver gaan mijn matches om me ook daadwerkelijk zo ver te krijgen dat ik met ze date? Veel te ver. De meest seksueel getinte opmerkingen vlogen om mijn oren, ik werd er kotsmisselijk van. Diverse foto’s van sixpacks en beertenders verschenen op mijn beeldscherm. Smeekbeden omdat ik niet snel genoeg antwoordde, verwijten omdat ik ze negeerde.

Zodra een jongen te snel to the point kwam, blokkeerde ik hem. De lol was er dan immers al vanaf.

Nog zo'n exemplaar...

Het moge inmiddels duidelijk zijn: ook jongens gaan veel te ver op internet. Het gekke is dat de foto’s van dit model eigenlijk al zo goed als duidelijk maakten dat Lotte geen echt meisje was. Geen meisje dat Tinder nodig heeft om een geliefde te vinden. Toch kwamen ruim 1200 jongens op haar af, en deden ze er alles aan om Lotte voor zich te winnen, alleen door haar extreem mooie uiterlijk. Daarom raad ik elk mooi meisje dat dit leest af om op Tinder te gaan: je houdt het nauwelijks een maand vol.

Gestopt

Lotte is inmiddels gestopt met Tinder, het werd haar te veel. Liever brengt ze een bezoekje aan een FRIS-feestje om daar een lieve jongen aan de haak te slaan: een beetje uitdaging is misschien wel goed.

Mijn oprechte excuses aan alle Tinderende jongens die fijne dromen aan mij overgehouden hebben. Ik wens jullie al het geluk in de liefde toe, maar niet via Tinder.

Gepubliceerd op 16 februari 2014

REACTIES

F.

F.

Haha, leuk stuk!

10 jaar geleden

..

..

Maar de lelijke meisjes raad je het van harte aan of zo? :D

10 jaar geleden

A.

A.

Ik ben zelf een meisje en heb dit laatst ook met een vriendin gedaan. Kan je misschien vertellen wat jou vooral opviel aan het gedrag van de mannen behalve de complimentjes en de foto's?

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.