Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Examenchat natuurkunde

Examenchat natuurkunde

Door Roos

Docent Ade Hoekstra kwam op vrijdagmiddag voor de tweede keer in actie, dit keer voor de examenchat natuurkunde. Hoewel, af en toe glipte er ook nog een scheikunde vraag tussendoor.

Natuurkunde draait voor een groot deel om het werken met formules, maar de juist de redeneervragen worden door velen lastig gevonden. Ade begrijpt dat én heeft een goede tip voor: "Kijk naar het aantal punten dat je bij een redeneervraag kunt halen. Dat is meestal gelijk aan het aantal (denk)stappen. Let op voor 'tante betje', ga niet te veel zeveren, gebruik formules in je antwoord en blijf bij natuurkunde." Wil je meer tips van Ade lezen, scroll even door de chatlog hieronder. 

Gisteren waren ook de chats voor Engels en economie, deel 2. Alle chatlogs verschijnen na afloop van de chat hier. Meer over de examens? Neem een kijkje op onze eindexamenpagina voor de beste tips, het laatste examennieuws en ervaringen van medekandidaten. 

Gepubliceerd op 10 mei 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.