Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 3 minuutjes.

 


Naar de vragenlijst

Eva van der Hoek (18) wint fotowedstrijd Document NL Junior

Door Annabel

De 18-jarige Eva van der Hoek heeft gisteravond de fotowedstrijd Document Nederland Junior gewonnen. Bij deze wedstrijd, georganiseerd door het Rijksmuseum in samenwerking met Scholieren.com, kunnen jongeren hun fotografisch talent laten zien. Eva won in de categorie voortgezet onderwijs en wordt een jaar lang huisfotograaf bij Scholieren.com. Welkom, Eva!

Sinds 1975 organiseert het Rijksmuseum jaarlijks de tentoonstelling Document Nederland waarvoor een Nederlandse fotograaf wordt gevraagd een actueel maatschappelijk onderwerp in beeld te brengen. Dit jaar was dat Martijn van de Griendt. Hij heeft een jaar lang foto's gemaakt met het thema 'de 24-uurs-maatschappij'. Zijn tentoonstelling heet 'Aan/uit'. De wedstrijd Document Nederland Junior is een initiatief om ook jongeren hun kijk te laten geven op dit thema.

Eva maakte een fotoreeks met analoge beelden die 'het belang van imperfecties en expressie weergeven'. Eva legt uit dat ze af wilde stappen van de vluchtige beelden op social media en in plaats daarvan de schoonheid van het mysterie wilde laten zien. 'We proberen perfectie te bereiken door keer op keer te streven naar goedkeuring van anderen. Door analoge fotografie heb ik kunnen inzien dat de spontane momenten het belangrijkst zijn.' Als prijs wordt Eva een jaar lang huisfotograaf bij Scholieren.com en ze mag een dag meelopen met Martijn van de Griendt.

Het werk van Eva is, samen met dat van de andere negen finalisten, tot en met 19 januari 2020 te zien in de Teekenschool van het Rijksmuseum. 

Gepubliceerd op 3 oktober 2019
ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.