El Clasico: een jongensdroom die uitkomt

El Clasico: een jongensdroom die uitkomt

Door Oscar

Ik adem, eet en leef voetbal, maar om eerlijk te zijn bak ik er op het veld vrij weinig van. Als kleine jongen droomde ik er nog tevergeefs van om mijn opwachting te maken bij El Clasico (De Klassieker) tussen Real Madrid tegen aartsrivaal Barcelona. Nu is die droom een soort van uitgekomen; helaas stond ik zelf niet op het veld.

Mijn liefde voor Real Madrid begon al goed: m'n eerste voetbalshirtje was een witte, van Real Madrid met nummer 7 'Raul' achterop. Dat prachtige shirtje kreeg ik van mijn ouders toen ik nog een zesjarig knulletje was. Eigenlijk was Barcelona de club van mijn vader, maar ik vond de rood-blauwe strepen op dat shirt maar lelijk. Wit, dat was veel mooier. Liefde op het eerste gezicht dus.

Klein televisieschermpje

Als Real Madrid-supporter heb ik de afgelopen jaren helaas weinig te juichen gehad, maar genieten deed ik toch wel. Seizoenen achter elkaar bekeken mijn vrienden en ik de wedstrijd op een klein televisieschermpje, maar dat mocht de pret niet drukken. De één was fan van Barça, de ander van Madrid, dat maakte ons weinig uit. Verder dan een beetje jennen ging de rivaliteit niet.

Het precieze moment weet ik niet meer, maar ik raakte vastberaden om El Clasico, de wedstrijd der wedstrijden, te bezoeken. In Santiago Bernabeu, het stadion van Real Madrid. Mijn ouders boden mij die kans toen ik afgelopen schooljaar in mei mijn havo-diploma behaalde: ik kreeg een Clasico cadeau. Met stomheid geslagen las ik de kaart met de heugelijke mededeling keer op keer, waarna ik mijn ouders dankbaar in de armen viel. Mijn droom kwam eindelijk uit.

Zielsgelukkig

Afgelopen zaterdag was het moment dan eindelijk daar, mijn moment. Voordat er om klokslag 18.00 uur werd afgetrapt, maakten de tachtigduizend toeschouwers in het Bernabeu een hoop kabaal. Vol emotie klonk het legendarische clublied. Ik had kippenvel op plekken waarvan ik niets eens wist dat ik er kippenvel kon krijgen. Wat een geweldige ambiance. Of ik een goede wedstrijd gezien heb weet ik niet eens meer precies. Ik weet wel dat ik vier doelpunten zag en dat Madrid de wedstrijd met winst afsloot.

Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Het Bernabeu ontplofte, mensen vielen elkaar zielsgelukkig in de armen en mijn droom was verwezenlijkt. Ik had El Clasico gezien als meer dan een wedstrijd: het is een beleving.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, de weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Oscar aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 7 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Aaah echt leukk! Het is ook mijn droom om een keer naar El Clasico te kunnen gaan en ik hoop dat het ooit uitkomt :)

9 jaar geleden

H.

H.

faka gaaf

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.