Voor alle trein-haters: een ode aan het gele gevaarte

Voor alle trein-haters: een ode aan het gele gevaarte

Door Ivo

De trein, de NS: Je reist er vast wel eens mee, misschien ga je er wel dagelijks mee naar school. Over het algemeen vind elke scholier de trein kut, maar die trein heeft ook gevoelens en is helemaal niet zo slecht als je erover nadenkt. Daarom: een ode aan de trein.

Dat gele gevaarte staat vooral bekend als de manier waar op je te laat op school komt, het feit dat de temperatuur er bijna nooit echt goed in is (vaak te warm). Daarnaast is-ie allesbehalve goedkoop, vooral voor ons scholieren, kan het nog wel eens een grote bende zijn, of veel te druk (als je moet staan zijn de rapen pas echt gaar). 

Maar nu is het effe klaar met dat gezeur op de NS. 

Vooroordeel 1: Met de fiets is beter 

Stel jij bent die scholier die net wat te ver van school woont. De winter ligt weer om de hoek en dus wordt het weer koud en nat. Je had ook op die fiets kunnen zitten maar je kan gewoon lekker in de trein. Als het dus buiten koud is en binnen lekker warm, dan is het een en al genieten. Staar op zulke momenten eens lekker naar buiten en bedenk dat je daar ook had kunnen zijn!

Vooroordeel 2: Maar je kan nooit vertrouwen op die trein!

Mooi toch? Dan hoef je in plaats van 'de brug stond open' alleen maar te zeggen dat de treinen weer eens niet reden. Oké, tuurlijk snap ik dat het niet altijd fijn is om te laat te komen (je zou maar een schoolexamen hebben). Maar los van dit is het mooi meegenomen, behalve als de trein op de terugweg vertraging heeft...

Maar een ode zou een ode niet zijn als ik zelfs daar een positief iets in zie. Stel je bent langer onderweg, dan ga je toch als een hipster in de trein zitten: pak je computer, neem een koffie (van het niet nader te noemen bedrijf met een zeemeermin) en ga lekker werken! Ik weet van mezelf dat ik in de trein echt superproductief kan zijn. Mocht het niet lukken, dan ga je toch lekker Netflixen? Quality time!

Vooroordeel 3: de prijzen zijn te hoog voor een dagje weg

Ja dat is een dingetje, maar zelfs als je de prijzen te hoog vindt heb ik een oplossing! Als eerste zijn er regelmatig aanbiedingen (je krijgt er soms koffie bij!) en daarnaast kan je ook een paar jaar wachten tot je een student bent. Dan kan je namelijk overal heen zonder er wat voor te betalen! Wat dacht je van een weekendje treinen puur om de NS te pesten?

Mocht je nou nog steeds haat hebben aan de trein, dan kan je natuurlijk al je haatbrieven sturen naar het support account van de NS op Twitter. Misschien kunnen die dan alsnog je dag goed maken met een leuk gesprek.

Gepubliceerd op 23 november 2018

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.