Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Een nieuw schooljaar: bekijk het eens positief!

Een nieuw schooljaar: bekijk het eens positief!

Door Mette

Het schooljaar is voor iedereen weer begonnen en dat betekent voor mij: 'Hallo 5 havo!' Ik stapte de school binnen voor de eerste dag van het nieuwe jaar en merkte dat er nogal wat gedachtes door mijn hoofd heen gingen, die elk jaar weer terugkomen...

Het viel me op dat de meeste gedachtes eigenlijk negatief waren. Natuurlijk is school niet je meest favoriete plek, maar je kan het zelf echt wel leuk maken! Daarom in deze blog vijf vervelende gedachtes op de eerste schooldag, en hoe je die kunt omzetten in iets positiefs!

1. Shit! Kluisje op de onderste rij!

Ik kreeg mijn kluissleutel in mijn handen gedrukt en zag dat die natuurlijk weer op de onderste rij zat. Heel irritant. Steeds bukken en vervolgens half uitgestrekt op de vloer moeten liggen om je gymtas er vloekend uit te sleuren. Lotgenoten herkennen dit vast wel. Maar is dit echt zo'n probleem? Vraag gewoon of je kunt ruilen met een kleiner iemand. Of niet. Loop gewoon lekker door en maak je druk om bijvoorbeeld de wereldvrede.

2. Wéér die verschrikkelijke docent

Je hebt vast wel een leraar die je gewoon echt niet kunt hendelen. Diegene ligt jou niet en andersom. Hij legt niet goed uit en schreeuwt te vaak, rookt ook nog eens een pakje per dag en is een koffiezuiper. Beide zorgen voor een niet zo aangename adem in je gezicht. Maar... misschien valt het dit jaar wel mee en is ie gestopt met roken? En legt hij een opdracht wel een keer goed uit? Geef deze leraar een nieuwe kans zonder dat je al gaat haten zodra je weet dat je hem dit jaar wéér voor Engels hebt. Want die leraar doet ook gewoon zijn werk, al mag de uitvoering wel wat beter.

3. Kan ik ook iets anders eten dan dat kleffe brood?

Soms word ik gek van dat smerige pakketje brood dat ik ergens onderin mijn tas vind. Het liefst wil ik een lekker broodje uit de kantine. Of even heen en weer naar de Albert Heijn. Dat doe ik ook wel eens, maar als ik het elke dag deed zou ik dat wel terugzien in mijn portemonnee. En het zou zonde zijn van dat brood dat ik gewoon heb meegenomen. Dus koop een broodtrommel (hebben echt meer mensen dan je denkt) en eet die broodjes gewoon! Het maakt je moeder blij en je bespaart geld!

4. Kunnen die bruggers niet naar een andere locatie?

(Sorry voor de eersteklassers onder jullie!) Ik geef toe, bruggers kunnen best aandoenlijk zijn met hun geklungel af en toe, maar als ze al op de eerste dag met kanonnen van tassen de hele gang blokkeren terwijl ze wachten op hun docent, zou je wel eens willen dat ze in een ander gebouw konden ronddwarrelen. Maarrr... zij kunnen er ook niks aan doen! Ze zijn nou eenmaal nieuw. Jij was ooit ook een brugpieper, toch? Dus vraag gewoon eens of je kunt helpen als je er eentje een lokaal ziet zoeken, in plaats van zuchtend iedereen aan de kant te beuken.

5. Al die vermoeiende trappen

Ja, die trappen op school zijn een dingetje. Soms ben je zelfs buiten adem als je boven komt. Vooral als je op de bovenste verdieping les hebt. Maar bedenk je eens: die trappen oplopen is hartstikke goed voor je! Je verbrandt er echt wel wat calorietjes mee, hoor! In elk geval meer dan wanneer er een lift zou zijn. Dus ren in het vervolg een paar keer extra de trap op, dan heb je je sportmomentje ook weer gehad! Tip: doe het wel als er niemand in de buurt is.

Dit waren een aantal gedachtes op de eerste schooldag van het jaar. Weet jij er nog één?

Gepubliceerd op 19 september 2019
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

jakira

jakira

Leuk

2 jaar geleden