Een hond of kat als huisdier? Saai!

Een hond of kat als huisdier? Saai!

Door Ivo

Het is vandaag dierendag! Een mooi moment om deze blog over de gekste huisdieren nog een keer met jullie te delen!

Bij het woord 'huisdier' denk je misschien aan een hond, een kat of een konijn. Maar er zijn ook mensen met minder voor de hand liggende dierlijke kameraadjes. Ik heb drie mensen gevraagd om te vertellen over hun bijzondere huisdier!

 

Rianne en haar mierenkolonie

Rianne heeft een mierenkolonie met een paar honderd mieren. Maar hoe kwam ze bij het idee om mieren te nemen? "De youtuber Milan Knol [de broer van Enzo, red.] kreeg mieren en toen wilde ik ze ook."

Vrienden vonden het niet echt raar. "Op het begin vonden ze het wel wat vreemd maar als ze dan echt gingen kijken naar de mieren vonden ze het ook wel interessant", vertelt Rianne. Ondertussen is ze geen fan meer van Milan, maar de mieren houdt ze nog wel even. Naast de mieren zou ze later met alle liefde ook nog een kat, baardagaam (een soort hagedis), gekko, slang, vogelspin en een bladsnijdersmier willen. Maar vooral die laatste is een probleem, alleen de koningin van die zeldzame miersoort kost al 250 euro…

 

Babe

De 19-jarige Shanaya heeft een varken genaamd Babe: "Zo’n 5 jaar geleden was er een trend om kleine varkens te nemen als huisdier. Dit wilde mijn zus ook wel en na wat zoekwerk hebben we hem opgehaald. Eenmaal bij ons raakten we heel erg aan hem gehecht." Het leukste aan Babe vindt Shanaya dat hij gewoon tegen je terugpraat. Of knort, eigenlijk. "Het is een best wel sociaal dier en hij komt ook bij je zitten", vertelt Shanaya

Ziet Shanaya hem ook als een soort hond? "Toen hij nog klein was zat hij altijd binnen, dan lag hij gewoon bij je op de bank en speelde hij met je. Nu hij ouder is, zit hij overdag meer in de tuin. Maar ja, ik zie hem als een soort van hond." Babe heette overigens eerst niet Babe maar Bacon: "Maar zodra het BBQ seizoen kwam riep dit toch rare vragen op en dus hebben we toen maar besloten om hem Babe te noemen. Ik zou ook wel een geit willen, maar dan kan ik beter meteen een kinderboerderij beginnen!"

 

Reptielen

De hedendaagse dinosaurussen, zoals de 19-jarige Nick van Eeuwijk het zo mooi verwoordt, zijn altijd al een interesse van hem geweest: "Zo’n vier jaar geleden ben ik bij reptielen uitgekomen. Inmiddels heb ik boomvaranen, fiji leguanen en verschillende gifslangen. Vooral de slangen zijn bijzonder, omdat het gif mogelijk een medicijn kan zijn voor verschillende ziektes", vertelt Nick.

Er zijn best wel wat voordelen van het houden van reptielen. Zo zijn ze koudbloedig, waardoor ze minder energie verbruiken. Daardoor hoeven ze veel minder te eten. "Mijn adders eten bijvoorbeeld maar eens in de drie tot vier weken. Ik kan makkelijk een weekendje weggaan", vertelt Nick. "Er gaat weinig tijd naar de verzorging en dus heb je veel tijd voor het observeren en genieten van de dieren."

Zulke dieren, vooral de slangen, zie je liever niet ontsnappen. Maar dat is geen angst voor Nick: "Bij de gifslangen komt een grote verantwoordelijkheid kijken. Elk verblijf is escape-proof en er zit ook een slot op. Daarnaast is de ruimte waarin ze zitten ook afgesloten en dus kunnen ze nooit uit die ruimte komen."

In de toekomst zou Nick nog veel meer dieren willen hebben. Hij is van plan om in een dierentuin te gaan werken als dierenarts: "Maar voor nu zou ik nog wel een paar extra fiji leguanen en boomvaranen erbij willen."

Zoals je ziet zijn er veel bijzondere huisdieren. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan, maar zeg maar niet tegen je ouders dat het van mij komt!

Deze blog werd oorspronkelijk gepubliceerd op 13 mei 2019.

Gepubliceerd op 13 mei 2019

REACTIES

G.

G.

Leuke varkens op die foto! Wat is de naam van die rechter?

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.