De Rosnay: Haar naam was Sarah

De Rosnay: Haar naam was Sarah

Door Kim

Elke week op Scholieren.com: aandacht voor 'n vers boekverslag van een onlangs uitgekomen boek. De verslagen worden geschreven door leraar Nederlands Kees van der Pol: uittreksels waar je van op aan kunt, dus.

Deze week: Haar naam was Sarah (of Sarah's key) van de Franse Tatiana de Rosnay. Gepubliceerd in 2009 en wereldwijd sindsdien al 4,5 miljoen keer verkocht. De bioscoopverfilming is afgelopen week in première gegaan. 

Kees: "Haar naam was Sarah is een ontroerende roman over een vreselijke oorlogsgebeurtenis in Frankrijk 1942. Heel veel kinderen werden tijdens een door de Fransen zelf georganiseerde razzia opgepakt. De kleine Sarah probeert het onheil voor haar broertje te voorkomen, maar dat zal bizarre gevolgen hebben. Een historisch feit dat Frankrijk het liefst in de doofpot had gestopt. We lezen in de roman ook wat er 60 jaar later in een Franse familie gebeurt wanneer een familiegeheim onthuld wordt. Een prachtige roman die eigenlijk iedereen gelezen moet hebben".

"Het verhaal gaat over een sterke, ontroerende roman over een schandalige oorlogsgebeurtenis in Frankrijk, maar de schrijfster weet het publieke karakter van de zaak een individuele lading te geven. Daardoor wordt de roman heel aantrekkelijk om te lezen en te ontroeren. Het verhaal leeft nu veel meer en ik kan me voorstellen dat er menige traan wordt weggepinkt bij het lezen van de gebeurtenissen."

Het boek is 331 pagina's dik, maar ook 'voor de lol' in plaats van alleen maar 'voor een cijfer' een absolute aanrader, vindt Kees. "Wanneer je het voor je schoollijst niet mag lezen, moet je het boek toch gewoon een keer ter hand nemen. Je zult er zeker geen spijt van hebben." 

Gepubliceerd op 1 november 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

Heb de film gezien, echt zo mooi gemaakt!!

13 jaar geleden

L.

L.

prachtig boek, de film is ook erg mooi, precies hetzelfde verhaal

13 jaar geleden

K.

K.

Eén van de mooiste boeken die ik 't afgelopen halfjaar heb gelezen. Maar ik durf nu niet zo goed naar de bioscoop te gaan, bang dat de film bij lange na niet zo goed is.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.