Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

De leukste filterapps

De leukste filterapps

Over een paar jaar kan je waarschijnlijk met gemak zeggen: wie is er niet groot mee geworden? En dan bedoel ik niet die Instagram-filters, maar die gekke hondenneus op je gezicht. Je hebt 'm vast al weleens gebruikt of ontvangen op Snapchat, maar er zijn een hoop meer apps die met filters werken. Welke app is nou het meest bruikbaar? Ik zet de voor- en nadelen van elke app op een rijtje.

MSQRD

Het grote nadeel van deze app: je kan de video's niet direct delen met je vrienden zoals je dat met Snapchat kan. Ik vind het wel moeilijk om te beschrijven wat MSQRD nu precies zo goed doet, de tracking van je gezicht werkt prima. Maar er is niet echt één feature waar MSQRD nu echt in uitblinkt. Het is een toffe app, maar snapchat werkt ook prima...

Face Swap Live

Ook via deze app kun je video's/foto's niet direct delen met je vrienden. FaceSwap Live werd op een gegeven moment erg populair. Het kostte je maarliefst 80 cent, maar dan had je ook een Donald Trump of een Beyoncé op je gezicht. Met FaceSwapLive kan je kiezen tussen 'Mask' en 'Frame' Met Mask zorg je ervoor dat het plaatje met gezicht 'geprojecteerd' wordt op jouw gezicht. Met Frame zorg je er juist voor dat jij in het plaatje van het gezicht komt. De meeste apps die ik vandaag heb besproken werken in een Mask manier. Toch moet ik zeggen dat Frame stiekem ook wel grappig is. Het enige nadeel aan deze app is: het kost je wat geld. Of dat het waard is moet je natuurlijk zelf weten. De Android-versie komt er aan!

Face Bomb

Met deze app kun je je vrienden en familie helemaal gek maken met je eigen of andermans gezicht. Het werkt zo: je maakt of kiest een foto en vervolgens kies je een gezicht die op elke persoon wordt geplakt. Zelf vond ik de app leuk voor een keertje, maar op een gegeven moment heb je er wel genoeg van. Nu staat-'ie dus niet meer op mijn smartphone.

Face Stealer

In het rijtje van 'Face ...'-apps is dit de laatste. Ook deze werkt in Mask-vorm: er wordt een nieuw gezicht (bijvoorbeeld van Albert Einstein) op je gezicht geprojecteerd. Afgezien van het bizar lelijke ontwerp van deze app is het best wel een leuke app. Belangrijk om te vermelden: deze app is al in 2013 uitgegeven door Yahoo Japan. Ze waren dus een enorme voorloper op het gebied van face swaps. 

Download:

MSQRD: Android| iOS

Snapchat: Android| iOS

Faceswap Live: iOS

Gepubliceerd op 2 juni 2016
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.