Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

De horrors van een bezorger

De horrors van een bezorger

Door Wayne

Het klinkt eigenlijk als een droombaan: de weg over scheuren zonder dat je zelf voor de benzinekosten moet opdraaien. In een auto is dat misschien wel chill, maar de meeste bezorgers doen het toch echt op een scootertje of fiets. De bestelling moet natuurlijk zo snel mogelijk in de maag van de klant belanden, maar daarvoor moet de bezorger wel door regen, wind, ijzel, onweer en tornado's racen om in Verweggistan te komen.

Dacht je erover na om bezorger te worden? Lees dan eerst even dit.

Je leven is niet zeker

Moet je met een geel kenteken bezorgen? Dan heb je wellicht de pech dat je over de grote weg moet racen tussen de levensgevaarlijke automobilisten. De automobilist leeft namelijk in z'n eigen wereld, heeft geen oog op de weg en andere weggebruikers en heeft een zeer, zeer kort lontje.

Rij je op 'n 50 km weg, dan kan er met 80 km/u langs je geraasd en met neerbuigende blikken naar je gekeken, en een toeter kan ook nog wel eens ontsnappen. Kom je aan op een voorrangsrotonde? Dan heeft de automobilist op de één of andere manier altijd voorrang. Hij prikt zijn of haar koekblik er altijd tussen, waardoor jij keihard moet remmen en het eten in je kofferbak naar voren vliegt. 

Nog gevaarlijker werk dan scooterbezorging is fietsbezorging. Zelf heb ik ook fietsbezorging mogen ervaren in één van de meest gevaarlijke fiets-hellholes van Nederland: Utrecht. Op een elektrische fiets raasde ik door de hobbelige fietspaden van de Domstad op weg naar een bestemming die misschien nog geen twee kilometer verderop zat. Het voelde echter alsof ik moest fietsen van Den Helder naar Maastricht, want ik had enorm moeten billenknijpen, wilde ik niet aangereden worden door één van de tienduizend bussen in de stad. 

Piet Paulusma wordt je beste vriend

Lieve kijkbuiskindertjes, Piet Paulusma wordt jullie nieuwe beste vriend. De weersverwachting bepaalt namelijk je humeur op je werk. Zonneschijn betekent natuurlijk dat je relaxt op je werk komt, bij regen kom je bloed-, maar dan ook echt bloedchagrijnig aankakken in je soppige schoenen.

Hoewel zonneschijn vaak van die ellendig kleine mugjes meebrengt, die massaal je ogen, neus en mond in crashen. En dan te bedenken dat je misschien net weg komt met een karige fooi van €0,50 bij je bezorgadres.

Over dat adres gesproken...

Bereid je voor op verrassingen

De grootste verrassing wacht op je bij je bezorgadres. Wie weet wat voor een rare vogel achter de voordeur tevoorschijn komt. Misschien is het iemand die in z'n adamskostuum eerst het badkamerraam opendoet en als 'n tokkie schreeuwt dat 'ie eraan komt. Of misschien moet je wel in een toeristisch gebied sushi komen brengen voor winkelwerknemers. Op zich geen heel gek fenomeen, maar dat er vervolgens een enorme groep Chinese toeristen met hun selfiestokken foto's van je gaat maken omdat je in een knaloranje Thuisbezorgd-jas met sushi staat, is wél gek. Trust me, I've seen it all. 

Kortom, droom je ervan om op je scooter of stalen ros te gaan bezorgen, omdat je dan lekker zorgeloos kan crossen, denk dan nog even na. Het is heerlijk om de wind door je haren te voelen, maar belaagd worden door toeristen of je bakkes op het asfalt voelt wat minder fijn. 

Gepubliceerd op 6 mei 2016
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

S.

S.

jep ik ben ook bezorger geweest... maar niet heel lang, met name om de redenen die jij hier verteld.
ik moest wel lachen om een aantal dingen die ik ook heb meegemaakt haha
ik wens de mensen die eigenwijs zijn (net als ik :P) en die toch willen gaan bezorgen nadat ze dit hebben gelezen heel veel succes!

6 jaar geleden

Wayne

Wayne

en jouw succeswens zullen ze echt wel hard nodig hebben haha!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.