Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

De eerste lange shortfilm van onze Ruwan

De eerste lange shortfilm van onze Ruwan

Door Simon

Eén keer in de maand maakt Ruwan een kort, gewelddadig en onzinnig filmpje voor Scholieren.com. En hoewel hij - als je hem diep in zijn hart kijkt - dat het allerleukst vindt, is hij 24 uur per dag bezig met 1001 andere filmprojecten. Ruwan is namelijk met een ernstige afwijking geboren: er groeit een digitale videocamera aan z'n rechterhand. 1 maart ging zijn eerste lange shortfilm (15 minuten!) in een volle bioscoopzaal in Amersfoort in première.

Sinds kort is die ook online te zien:

Ruwan was inclusief productie en montage anderhalf jaar bezig met het project. Grappig genoeg is wel alles in één dag afgelopen zomer opgenomen. Oorspronkelijk was het idee om een complete speelfilm te maken, maar dat plan moest in de prullenbak: "Vervolgens heb ik besloten om één scene te verfilmen van de speelfilm. Wat ik niet wilde doen, is om ALLE verhaalelementen in de korte film te proppen. Het moest lekker hersenloos en voor jongeren zijn."

Première

De première 1 maart was te gek: "Ik had nooit verwacht dat dit project zo persoonlijk zou worden. Vooral omdat het heel puberaal is, denken mensen dat dit vooral aanklooien is. Maar dat is het absoluut niet. Ik heb veel geleerd van dit project, filmisch maar ook veel buiten het filmische.

"De première was erg bizar, je hebt zoveel mensen om je heen op één plek. Ik vond dat heel tof natuurlijk! Ondertussen is het een soort emotioneel moment voor jezelf. Ik heb hier 1,5 jaar zo aan gewerkt met veel up en downs. En dan sta je daar, na 1,5 jaar. En nou moet ik niet doen alsof ik Steven Spielberg ben die iets groots heeft bereikt, maar geloof me, als je zo'n project als dit doet, begrijp je vast wel waar ik het over heb."

Bij de wethouder van cultuur in Amersfoort wist Ruwan een budget los te pulken, zonder die steun had 'ie het project nooit kunnen uitvoeren. In de film zitten een aantal vette special effects, hoe die gemaakt zijn: check dit filmpje.

Gastrol

Sommige bezoekers van Scholieren.com reageren op zijn filmpjes met de vraag of ze een gastrol kunnen versieren, is dat mogelijk? Ruwan zegt geen nee: "Het is zeker te regelen! Neem contact met ons op via www.rproductie.nl! Geen idee of het meteen geregeld kan worden, we krijgen het allemaal langzaam drukker en drukker!"

Oftewel: de aanhouder wint. En misschien zien we jou dan wel in de volgende korteshortmovie voor Scholieren.com.

Gepubliceerd op 23 maart 2011
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

-.

-.

wat zijn de jongens in amersfoort knap! ( die met trainingjack en I <3)
Echt mega vet filpmje. ik miste het stukje Mede mogelijk gemaakt door PLUS. Mara ik hoop dat je grote speelfilm ook nog uitkomt!
X voor alle spelers!
XoX

11 jaar geleden

S.

S.

D'r wordt hier gewoon opzichtig geflirt met Ruwan en z'n vriendjes. -Creative- ga jij voor een gastrol, of..?

11 jaar geleden

R.

R.

Sorry hoor, maar ik klikte weg na 4:01, dit is behoorlijk bagger. Heel overdreven en nep geacteerd, heel weinig camerastandpuntspanning en een voice-over moet je zoveel mogelijk zien te vermijden.
ik zou eens kijken naar de filmproductiegroep(.nl) die gasten zijn ong. dezelfde leeftijd en komen veel beter over.
maar ga vooral door, je zit nog in de ontwikkelingsfase, vooral doorgaan en openstaan voor meer dan overdreven soapachtig alleen.
Succes!

11 jaar geleden

A.

A.

geniaal
al gezien op youtube, vroeg me al af waarneer het op scholieren.com zou komen

11 jaar geleden

N.

N.

Briljant, heb de video via via gezien.

11 jaar geleden

A.

A.

Jemig, ongelofelijk saai.

11 jaar geleden

E.

E.

Beetje grof maar erg grappig

11 jaar geleden

C.

C.

lagge tog

11 jaar geleden