De beste 1-aprilgrappen

Door Merel

Het is al ruim 2000 keer 1 april geweest en sindsdien zijn er een hele hoop Geniale Grappen uitgevoerd. Scholieren.com somt de beste grappen op.

Als ode aan de grappenmakers en ter inspiratie voor ons, de Nieuwe Generatie Grappenmakers. Succes morgen!

Categorie papa-pesten

Als je je vader nou echt eens terug wilt pakken voor al die flauwe humor-acties door het jaar heen, neem hem dan te grazen met de nepbekeuring-grap.

De naam zegt het al: maak een zo officieel uitziend mogelijk document (google maar even op ‘bekeuring’) waarin staat dat hij een fikse boete krijgt vanwege te hard rijden/geen gordel dragen/te luidruchtig het toilet gebruiken, vul maar in. Hoe echter, hoe beter, hoe genaaider pa zich voelt.

Categorie huis, tuin en keuken

Sommige van deze grappen ken je misschien al, maar kunnen met een nauwkeurige uitvoering toch nog altijd hilarisch uitpakken.

- Maak de haardroger van je zus open en gooi er een flinke hand meel in. Dat wordt gillen ’s ochtends in de badkamer…

- Een theezakje in de douchekop (eerst even het bovenste deel eraf schroeven) werkt ook gegarandeerd op de zenuwen van bovengenoemde of andere familieleden.

- Sta supervroeg op, zorg dat je de telefoon van je zus/broer bemachtigt en zet stiekem de tijd een uur (of meer) vooruit. Doe dit ook bij alle andere klokken in huis. Je verdient extra punten als één van je huisgenoten een belangrijke afspraak heeft.

Categorie: poep en pis (hoera!)

Voor als het kleine kind nog in je schuilt en als je het schaamrood niet snel op de kaken hebt staan is dit een heerlijk banale poepgrap: koop een luier en zorg voor de beroemde nep-smurrie door peperkoek met wat water aan te lengen.

Ga nu op je gemak door de stad lopen terwijl je het goedje met smaak uit de luier oplepelt. +1 voor smakgeluiden en lippen likken.

Categorie computernerd

Er zijn talloze geintjes uit te halen als je een beetje handig bent met computers. Maar ook de niet-expert kan met een paar trucjes en grappige programmaatjes heel wat verwarring veroorzaken:

-  Vertraag de tijd: met dit hulpmiddeltje kun je de computerklok 10% vertragen.

-  Openbarende mededelingen: met dit programmaatje verschijnt er om de zoveel tijd een pop-up in beeld met random mededelingen. Deze kunnen variëren van de meest nutteloze tips tot het schrikbarende "I know where your porn is stored"… Eens kijken wie hiervan schrikt!

Op deze site vind je nog meer van dit soort geinigheden, en ook – niet onbelangrijk – hoe je ze weer weg kunt krijgen.

Categorie school

Een beetje jammer dat 1 april dit jaar op een zondag valt, maar met een beetje creativiteit kun je alsnog je medeleerlingen dan wel docenten voor de gek houden. Schakel daarvoor ál je connecties in.

Laat bijvoorbeeld de telaatbriefjesmevrouw (vandaag nog, zoek haar thuis op) een brief schrijven aan je beste vriendin. Eentje met de mededeling dat ze zó vaak te laat is gekomen, dat ze de rest van het schooljaar elke maandagochtend om 7 uur kauwgom van het schoolplein moet krabben.

Mét handtekening van de directeur, natuurlijk. Datum boven de brief: 1 april. Succes gegarandeerd!

Heb jij ook een goeie grap? Of word je juist altijd hopeloos in de zeik genomen? Deel je ervaringen hieronder in de reacties! Meer grappen vind je in dit blog!

Gepubliceerd op 31 maart 2012
ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!