Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

De acht fases van een all-nighter

De acht fases van een all-nighter

Door Amber

Er zijn genoeg redenen voor all-nighters: je bent net iets te laat begonnen met schoolwerk, kamp was wel heel gezellig, het feest ging iets langer door dan verwacht of je slaappatroon is zo verpest dat dit de enige oplossing is. Om welke reden dan ook, tijdens een all-nighter gaat iedereen verschillende fases door (de een wat prettiger dan de ander). Herken jij ze?

00:00 - 01:00
Het is laat, maar nog niet heel laat. Op dit moment komt het idee van een all-nighter misschien in je hoofd. Eigenlijk is het gewoon de bedoeling nog wat uur te gaan slapen. Misschien geen volle acht uur, maar vijf uurtjes moet uiteindelijk wel lukken toch? 

02:00 - 04:00
Het wordt inmiddels aardig laat, die all-nighter klinkt nu wel te doen. Rond deze tijd ben je moe, maar zin in om te slapen is er nog niet. Alles gaat nog volgens plan en je voelt je goed. Daarom kijk je toch nog even die ene aflevering op Netflix of je dans nog lekker door op de muziek. Een paar liedjes kan nog best!

04:00 - 06:00
Het is op dit moment wel heel stil overal, want écht iedereen is gaan slapen. Behalve jij natuurlijk. Dit lijkt jou ook het perfecte tijdstip voor inbrekers, dus toch even checken of alle deuren dicht zitten. Op kamp begin het al koud te worden en lijkt die tak toch verdacht veel op een persoon. Overigens voel je je dankzij die adrenaline wel klaarwakker. 

06:00 - 08:00
Nu ben je toch écht heel erg moe, dus misschien een filmpje om je wakker te houden. In de zomer kan je de vogeltjes alweer horen en de zon zien opkomen. De dag begint weer een beetje, terwijl jij eigenlijk helemaal kapot bent. De oplossing? Een kop koffie en je kan er weer een paar uur tegenaan. 

08:00 - 10:00
Inmiddels heb je spijt van je keuzes de vorige avond. Maar om nu te gaan slapen is misschien ook niet heel handig. Dus nog een kop koffie en jezelf er maar bij neerleggen dat je de hele dag door moet komen als een zombie. Ontbijt is nu wel handig, misschien een banaan voor wat energie (en natuurlijk nog een kopje koffie).

10:00 - 12:00
Eigenlijk voel je je nu best goed, je denkt dat je de dag wel weer door kan komen. Je merkt het amper dat je een dag slaap hebt gemist en vindt dat je dit veel vaker moet doen. Wie heeft er slaap nodig? Jij kan je tijd veel nuttiger besteden! Je hebt zeeën van tijd!

15:00 - 17:00
Op een gegeven moment kom je hierop terug. Je realiseert je dat een nachtje doorhalen misschien niet je allerbeste plan is geweest. Slapen is nu het enige wat je wil doen, terwijl het eigenlijk de bedoeling is dat je gaat bedenken wat je wil voor het avondeten. En oh ja, huiswerk maken, dat moet ook nog gebeuren. Misschien eerst even een dutje?

20:00
Oké, je ligt nu echt in bed (dat dutje werd toch wat langer dan verwacht), want die slaap was wel hard nodig. Je telefoon staat op stil, en je ouders hebben de instructie gekregen om je de rest van de avond en nacht met rust te laten. Overigens voelt je bed beter dan ooit tevoren. Slapen is awesome

Gepubliceerd op 24 augustus 2016
ADVERTENTIE
Kopie van Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.