Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Date-drama's

Date-drama's

Eind juni ging het uit met mijn vriend. Dagenlang sloot ik me na schooltijd op in mijn kamer: huilend met tissues all over the place en een XL-reep chocolade in mijn hand. Toen ik na drie maanden nog steeds volschoot als ik zijn naam hoorde, stelde een goede vriend voor om weer te gaan daten. Het had leuk kunnen uitpakken, maar het werd een drama.

De goede vriend in kwestie zei dat hij op twee dating-apps zat: Tinder en Hot or Not. Ik barstte in lachen uit, ik op Tinder? Dan moet ik wel heel erg wanhopig zijn. Toen vertelde hij dat hij een ontzettend leuk meisje had leren kennen via Hot or Not, en dat ze binnenkort misschien op date gingen. Na dat argument besloot ik het toch te gaan proberen.

Ik installeerde de apps en begon fanatiek te selecteren: iel lelijk, te patserig, te klein, te gay, wauw! die is knap! Ik raakte via de app in gesprek met een jongen, beetje boy next door: niet sixpack-zongebruind-mooi, eerder het type capuchontrui. Voor ik het doorhad, waren we al twee uur aan het kletsen. Op een gegeven moment moest mijn prins met de capuchontrui ervandoor, dus besloten we de volgende dag af te spreken op het Malieveld in Den Haag.

Sfeerverpester

We zouden elkaar om 13:00 treffen, maar ik was te vroeg dus zat ik zenuwachtig te wachten op een houten bankje. Na een kwartier hoorde ik ineens iemand mijn naam roepen. Ik keek blij op, maar zag twee jongens in plaats van een. "Hoi Ivana," riep mijn date. "Ik heb mijn broer meegenomen, niet erg toch?". Ik was verbaasd, maar wilde geen sfeerverpester zijn, dus de broer ging mee. We gingen naar de Burger King, maar oh wat was het awkward. Persoonlijk kon het niet worden, omdat broerlief erbij was. Bovendien was mijn date meer in gesprek met zijn broer dan met mij. Het bleef dus bij één date.

De volgende dag was ik weer aan het swipen, toen een nieuwe jongen mij aansprak. Dit exemplaar was niet al te knap, maar uit ons gesprek bleek dat hij humor had, en dat trok mij wel in hem aan. Het was vakantie en daarom spraken we af in zijn woonplaats. Hij haalde mij op van het station. Zijn uiterlijk viel mij mee. We hadden een gezellige dag, en bij het afscheid zoende hij mij. En daar ging het fout: hij lebberde letterlijk mijn hele gezicht af. Ik probeerde de zoen af te breken, maar hij pakte mijn hoofd vast en ging door. In de trein naar huis deed ik een poging mijn gezicht schoon te vegen met tissues. Ook hier bleef het bij een enkel afspraakje.

Na deze twee drama-dates sloeg ik van het date-pad af. Voorlopig heb ik er even genoeg van. Maar mijn beste vriend had wel gelijk: over mijn liefdesverdriet ben ik inmiddels heen.

Gepubliceerd op 4 februari 2015
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.