Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Creatief bezuinigen

Creatief bezuinigen

Door Joca

Het geld is op en mijn school moet keihard bezuinigen. Iets met stijgende kosten en de overheidsbijdrage die niet mee stijgt. De schooldirectie noemt het een kostenreductieplan, maar onder de leraren heerst een crisisstemming.

Nieuwe krijtjes mogen pas worden gekocht na toestemming van de directie. Ook staat de verwarming zo laag dat het zelfs buiten warmer is. Maar daar redden we het echt niet mee. Daarom een paar ideeën om creatiever te bezuinigen. Perfect voor elke armlastige school!

Vakken combineren

Vakken afschaffen zou protest opleveren. Maar door vakken te combineren bespaar je net zoveel en hou je toch een ruim aanbod. Wat is er mis met ANKCKVW, beter bekend als Algemene Natuurlijke Klassieke Culturele Kunstzinnige Vormings-Wetenschappen? Deze combinatie alleen al bespaart minstens twee leraren en tientallen lesuren per jaar.

Multiple choice

Lange toetsen met antwoorden van vijf regels zijn erg duur. Er gaan kilo's papier doorheen en leraren moeten urenlang nakijken. Als alle toetsen multiple choice worden, kost dat minder papier. Docenten kunnen in de bespaarde nakijktijd andere taken uitvoeren, zoals laatkomers noteren en koffie rondbrengen. Zo kan de conciërge worden wegbezuinigd.

Extra inkomsten

Natuurlijk kun je niet oneindig snijden in de kosten.  Daarom kunnen scholen zoeken naar extra inkomstenbronnen. Denk bijvoorbeeld eens aan sponsors. In ruil voor een mooi sponsorbedrag ga je voortaan op Dr. Oetker Romereis en lever je een Scholieren.com-boekverslag in bij je leraar Nederlands powered by Douwe Egberts-koffie.

Als je de reclames zat bent, kun je ze blokkeren in ruil voor 60 credits die je per sms koopt. Daar kun je ook een luxere stoel of een kluisje met stopcontact voor aanschaffen. De opbrengst gaat naar de schooldirectie. Habbo Hotel is er groot mee geworden.

Een multiple choice-proefwerk Duits/natuurkunde/gym maken in een Coca-Cola-lokaal is natuurlijk even wennen. Maar ja, crisis hè. En wees eens eerlijk: met deze maatregelen is bezuinigen toch bijna leuk te noemen?

Gepubliceerd op 16 november 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Kim

Kim

Multiple choice-vragen. Mjammie.

11 jaar geleden

N.

N.

Geen een van die Antwoorden kan eigenlijk want een rechthoekige driehoek is altijd 180 graden of niet

En Mooie Blog Trouwens

11 jaar geleden

L.

L.


Dus dan is het 90+45+45=180 Het is antwoord A

@Naoufal:

11 jaar geleden

W.

W.

Hoek C is 60°

Denk ik dan. :D

11 jaar geleden

Z.

Z.

jongens, het is C. Hoek C is namelijk kleiner dan hoek B. Kan dus niet 45 graden zijn en ook niet 63, want dat is juist groter. Dan moet het dus 21 graden zijn. Hoe simpel kan het zijn?

11 jaar geleden

T.

T.

Het is C sukkels, dat zie je toch zo, hij is kleiner dan hoek B en samen moeten ze 90 graden zijn. Het moet dus kleiner zijn dan 45 graden :O

11 jaar geleden

E.

E.

was het maar zo'n feest een coca cola klaslokaal :P CRISIS!!!! XD

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.