Consequent nee

Consequent nee

Door Simon

Jammie. Appelsap.Een highscore in 2009: 500 minderjarigen met een overdosis alcohol opgenomen in het ziekenhuis. Dat is 48% hoger dan in 2008. Zie de nrc.next van vandaag. De oplossing volgens de mensen die zich zorgen maken:
1. Breezers & Passoa jus uit de supermarkt.
2. Hogere prijzen voor alcoholische dranken.
3. Minimumleeftijd naar de 18.
Maar vooral: ouders moeten consequent nee tegen hun kroost zeggen. Tot je zestien bent, in ieder geval. Blijkbaar doen niet alle ouders dat. Hoe zit dat met die van jou?

Gepubliceerd op 21 april 2010
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

REACTIES

H.

H.

ik vind het stom op school

13 jaar geleden

A.

A.

je moeder is lelijk

13 jaar geleden

N.

N.

omg waar slaan jullie reacties op? D:
anyway, als kinderen teveel alchohol drinken (expres) dan vind ik het wel hun eigen schuld!!

13 jaar geleden

E.

E.

Maakt op zich niet veel uit wat ouders zeggen, kinderen doen het toch wel, en de minimumleeftijd verhogen heeft denk ik op zich niet heel veel zin? meeste mensen die zich in coma zuipen zijn toch wel jonger en op een andere manier aan drank gekomen dan het gewoon zelf drinken.

13 jaar geleden

N.

N.

Als ouders streng gaan doen, gaat de jeugd juist uitproberen! Gaan ze bij andere slapen en dan veel drinken.
Er is maar een oplossing en dat is kinderen de vrijheid geven om te proberen, maar er wel flink op te letten. En straf bij fout, maar wel eenmale straf. (te denken aan 1 maand niet uit)!!

13 jaar geleden

J.

J.

dit dus. Als mijn moeder zegt van "zo laat gaan slapen", doe ik dat juist niet. hetzelfde met drank. mijn moeder is blij dat ik niet drink en het vies vind, maar toen ik 14 was en mijn tto-diploma haalde, gaf zij me een glas champagne (gatverdamme wat vies). En ik was 12, en stond voor haar in de rij bij de miswijn tijdens mijn vormselmis. Was ook niet lekker (en er zit nog meer alcohol in een gummibeertje dan dat je van zo weinig miswijn binnenkrijgt) maar als ze het verboden had, was ik wel in de andere bank gaan zitten en buiten haar zicht erheen gelopen. Ja, je moet grenzen stellen (een half glas per avond, alleen op verjaardagen THUIS en feestdagen) maar verbieden werkt averechts.

12 jaar geleden

S.

S.

ja naja de reden om vanaf 18 alcohol te legitimeren, is gewoon verantwoordelijkheid. Alleen omdat er zoveel jongeren zijn die niet nadenken als ze drinken, hun grenzen niet kennen, is die grens er. Mijn ouders vinden het wel ok, omdat ze wel weten dat ik niet te veel drink. Doe ik dan ook niet :-p.

12 jaar geleden

I.

I.

ik krijg bij mij thuis af en toe een borrelglaasje wijn,wat me moeder ook goed vind dus blijkbaar. maar buitens huis drink ik soms ook ik vind dat het geen verschil maakt of je nou 15 of 16 bent maar comazuipen doen we niet aan het moet natuurijk niet bekend worden bij me moeder. het maakt echt niet uit of ze zegt dat het niet mag dan doe ik het juist

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.