Bezig met je studiekeuze?

Deze en volgende week bieden we elke dag live Q&A's met studenten van verschillende studies. Stel je studiekeuzevragen, of kijk Q&A's terug.

 


Naar de Q&A's Alles over studiekeuze

Christiaan wil met zijn studie voor de klas staan

Door Nationaal Platform voor de Talen

Christiaan (22) begon na het vwo aan de studie Filosofie, maar voelde de behoefte om daarnaast een andere opleiding te gaan doen. Zijn ingeving om Duits te gaan studeren liet hem niet meer los. Na een geslaagde meeloopdag bij de opleiding Duitse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht wist hij dat deze studie het voor hem was.

Dit interview is onderdeel van de campagne Talenstudie voor jou! Lijkt een studie Duits Taal en Cultuur jou wel iets? Check dan alle info over talenstudies op Talenstudievoorjou.nl 

Op dit moment zit Christiaan in het derde jaar van de opleiding Duitse Taal en Cultuur. Naast deze studie volgt hij de opleiding Filosofie in deeltijd. "Die combinatie is goed te doen. Het zijn opleidingen die elkaar mooi aanvullen."

Christiaan vindt het persoonlijke contact met medestudenten en de fijne sfeer tijdens colleges prettig aan de studie Duits. Ook spreekt het hem aan om tijdens colleges deels praktisch bezig te zijn, bijvoorbeeld met taal- en literatuuropdrachten. "Ook de onderwerpen in colleges zijn erg interessant", voegt Christiaan toe. "Zo heb ik vorig jaar les gehad over instinkvertalingen, oftewel woorden die in het Nederlands en Duits iets heel anders betekenen, maar die wel op elkaar lijken. Daar zijn veel voorbeelden van te bedenken."

Voor de klas

Christiaan heeft al een goed beeld van wat hij na zijn studie zou willen doen. Hij werkt op dit moment bij een bedrijf dat onder andere huiswerkbegeleiding en bijles verzorgt. Voor de klas staan lijkt hem wel wat. Na zijn studie Duits wil hij dan ook een educatieve master gaan doen om zijn lesbevoegdheid te halen.

Kritisch leren denken

Dat de studie Duitse Taal en Cultuur je veel kan brengen, weet Christiaan wel zeker. "Je leert analytische vaardigheden aan, en je leert goed schrijven in het Duits en in het Nederlands. Ook krijg je een toolkit mee waar je in het werkzame leven mee verder kunt, bijvoorbeeld doordat je kritisch leert denken." Christiaan besluit: "Bij een talenstudie leer je om vanuit een ander perspectief naar de maatschappij te kijken. Dat is misschien nog wel het meest waardevol."

Wil jij uitzoeken welke talenstudie het beste bij jou past? Gebruik dan de Opleidingenzoeker. Hier vind je informatie over alle universitaire bachelors op het gebied van taal! Of check hieronder de andere interviews met studenten die een talenstudie volgen!

 

Gepubliceerd op 1 juli 2019

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.