Vacature: wij zoeken cameramensen!

Vacature: wij zoeken cameramensen!

Door Eline

Onze videoredactie zoekt iemand voor achter de camera! Ben jij een eerste- of tweedejaars student (mbo/hbo/wo) en lijkt het je leuk om video's te filmen en editen tegen betaling? Kan je overweg met montageprogramma's zoals Adobe Premiere, Sony Vegas Pro, Final Cut Pro of Davinci Resolve, goed samenwerken en barst je van de ideeën? Dan zoeken wij jou! 

Wat houdt de videoredactie precies in? Scholieren.com is je vast bekend als de website waar je al jouw boekverslagen vanaf plukte, maar we hebben ook een enthousiaste groep met videomakers die content maken voor Scholieren.com, Studenten.com, YouTube, TikTok en Instagram!

Als videomaker ben je onderdeel van de videoredactie. Je ontvangt van ons een schema waarop staat wanneer jij een video moet afleveren. Hoe vaak je een video moet inleveren is afhankelijk van de grootte van jouw videoproject. Bij ons krijg je de ruimte om te groeien als videomaker. Je leert vooruit te denken, zelfstandig te werken en vooral heel creatief met je plannen om te gaan. Hierbij word je begeleid, maar het is wel belangrijk dat je zelf al een beetje weet hoe je video's moet maken.

Zolang de video's gericht zijn op jongeren, is er van alles mogelijk. We koppelen jou aan een presentator/interviewer, en samen werken jullie aan je eigen idee. Je kunt dus een serie opzetten, zoals Studententhuis (zie voorbeeld), of een meer journalistieke reportage maken zoals deze over vapes. Wil je graag een belangrijk studentenonderwerp op de kaart zetten of juist iets grappigs maken zoals deze sketch over types tijdens online lessen? Geen probleem. Misschien heb jij een idee voor een nieuw TikTok-format, staan we ook voor open. (Bijna) niets is te gek. 

Gastlessen & brainstormen

Verder organiseren wij eens in de zes weken een redactievergadering op ons gezellige kantoor in Utrecht. Daar krijg je dan vette gastlessen van professionals uit de mediawereld. Ook kun je in aanmerking komen voor externe opdrachten van organisaties en bedrijven zoals het Rijksmuseum, Defensie of het Ministerie van Justitie. Uiteraard vergoeden wij je onkosten (zoals reiskosten) en krijg je van ons een vergoeding voor je harde werk!

Dus, opgesomd:

  • Je maakt ongeveer eens in de 3 weken een video voor Scholieren.com;
  • Je krijgt een vergoeding per video;
  • Je krijgt vette gastlessen tijdens onze redactievergaderingen;
  • En je wordt deel van de leukste videoredactie van Nederland!

Lijkt dit je wel wat? Wacht dan niet langer! Wij zijn razend benieuwd naar jouw talent. Stuur daarom voor 1 december 12:00 een mail naar chef video Eline Donker (eline@scholieren.com) met daarin je motivatie, een document waarin je laat zien wat je al hebt gemaakt, en wat van jouw ideeën voor het YouTube-kanaal. Die ideeën kunnen over van alles en nog wat gaan. Zolang je maar vertelt waarom je denkt dat jouw idee perfect is voor ons YouTube-kanaal!

Gepubliceerd op 10 november 2022
ADVERTENTIE

Wat zou je het liefste doen?

Maak een keuze en ontdek welke opleiding bij jou past!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.