Beste Boef, even over vrouwen die uitgaan hè

Door Sandra

Beste Boef, 

Tijdens Oud en Nieuw had je zes shows staan, waarvan er vijf een geslaagd feestje waren. Je fans lalden met je hooks mee, dansten op je beats en genoten van hun avond. Onderweg naar je laatste show kreeg je auto last van een lekke band.  'Alles is gewoon naar de klote, alles,'verzuchtte je in jouw vlog. Gelukkig waren er drie dames zo aardig  om je een lift te geven naar je laatste optreden. Alleen heb jij ze niet fatsoenlijk bedankt. Integendeel. 

In plaats van dankbare woorden over hen uit te spreken, plaatste jij een filmpje op Snapchat met de weinig-poëtische woorden "Opgehaald door 3 kechs van Nasr met z'n zessen in een Diatsu. Mijn leven is film. Gelukkig oud en nieuw in, koop dit jaar een boot wacht maar." Nota bene noem je de drie vrouwen die jou helpen 'kechs', wat hoeren in het Marokkaans Arabisch betekent. Wat bezielt jou om deze vrouwen hoeren te noemen?

Reactie

Jouw opmerking is onbeschoft, Boef. Net zoals veel anderen word ik kwaad van jouw uitspraak. Je gaf een reactie op deze boze mensen, maar in plaats van jezelf tegenover deze drie vrouwen te excuseren, maak je nog veel meer vrouwen kwaad. "Ik heb een paar mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech," zei je in een filmpje, weer op Snapchat. 

De vrouwen die jij hoeren noemt, zijn gewoon dames die graag uitgaan. Dames die in korte rokjes dansen in een club tot de vroege uurtjes. Dames die graag  alcoholische drankjes drinken en zelf bepalen of ze zich seksueel gedragen bij jongens. Deze dames genieten van het leven en daar hebben ze alle recht toe. 

I'm every woman 

Ook probeer je duidelijk te maken welke vrouwen volgens jou geen kech zijn. "Als je thuis zit, de hele dag niks doet studeren, niks doet, naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent, boos worden als  ik je een kech noem, want je bent een kech." Boef, om je geheugen op te frissen: we leven in 2018. Als vrouw maken we zelf wel uit of we thuis zitten en de hele dag studeren. We gaan in ieder geval niet niks doen! Wij kunnen voor onszelf denken en hoeven daarbij niet persé naar onze ouders te luisteren. Wij, vrouwen, zijn onafhankelijk en hebben zelf de controle over onze levens. De manier waarop wij moeten leven om een 'vrouw' genoemd te worden, daar heb jij niets over te zeggen. 

Bovendien zullen onder jouw fans ook veel dames zitten die houden van uitgaan. Ik hoop dat die 'hoeren' voortaan wegblijven bij jouw shows. Dat ze doen wat ze willen zonder dat jij daar beter van wordt. Ik hoop ook dat iedere vrouw die jij een kech noemt, je de volgende keer laat staan met een lekke band. 

Gepubliceerd op 2 januari 2018

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.