Archiefstukken herontdekt

Archiefstukken herontdekt

Door Simon

Klik voor groter. Scholieren.com in 1998, toen de bruggers van nu nog niet eens geboren waren.Waar jullie totaal geen weet van hebben is dat wij op kantoor Scholieren.com eens flink aan het opruimen zijn.

Het komt neer op een grote schoonmaak, de boel weer eens anders indelen en wat krijg je dan? Juist: je komt leuke ouwe zooi tegen.

Podium

Die ouwe zooi (zijn jullie al zo geïntrigeerd dat jullie het nu allemaal willen lezen?) hebben we afgestoft en netjes op een rijtje gezet.

Want zo professioneel als het nu gaat, was het nog nooit, maar Scholieren.com (opgericht door Jon) heeft al sinds de prille eerste jaren jonge columnisten en journalisten-in-spé een podium geboden.

Pareltjes

Het bewijsmateriaal is te vinden onderaan de pagina waar de huidige redactie aan je wordt voorgesteld. Wat voor pareltjes zijn er te vinden? En is dat voor onze huidige bezoekers nou wel interessant? Veel pareltjes ja, en nee, waarschijnlijk zijn wij de enige die er echt lol aan beleven. Maar voor wie tóch benieuwd is geraakt:

Hoe zou het inmiddels gaan met onze eerste columnist ooit, Camiel? Zijn eerste column, de eerste ooit op Scholieren.com, werd gepubliceerd onder de noemer 'Het stukje' en heet: Een skateboard in je smoel.

Jarenlang hadden we een zeer actieve muziekredactie die onder andere honderden cd-recensies schreven, tot ze een eigen webdesignbureau oprichtten of bij de ING (!) gingen werken.

Ook ik begon mijn carriere bij Scholieren.com, als columnist en schreef over een GAP-year in Canada. En de allereerste artikelen van onze eindredacteur Kim (sinds 2005 actief) zijn terug te vinden. Onze huidige striptekenaar Rob begon jaren terug als columnist Jabbahw0ck.

En wist je dat we voordat de redactie op de voorpagina publiceerde, dat onder de noemer weblog deden? En daarvoor onder de noemer magazine?

Werkstuk?

Zocht je nog een leuk onderwerp voor je geschiedeniswerkstuk, dan weet je nu wat je te doen staat.

Gepubliceerd op 13 september 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

Die lay-out van de site! Gelukkig heeft Jon een hoop geleerd sinds 1998.

Maar dat je er screensavers kon downloaden, vind ik dan wel weer vet. Screensavers!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.