Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

App: Kiwi

App: Kiwi

Ik heb de laatste tijd voor mijn gevoel wel duizend Facebook-uitnodigingen voor Kiwi gekregen. Tot voor kort had ik geen idee wat het was, maar ook ik moest er natuurlijk aan geloven. Wat is er nou zo leuk aan dat mysterieuze Kiwi-spel?

Om te beginnen: wat is Kiwi?

Kiwi is een app voor op internet en voor op je smartphone. Je kunt 'm eigenlijk het beste vergelijken met Ask.FM, waarmee je kunt antwoorden op vragen die je gesteld worden.

Hoe werkt het dan?

Simpelweg: je kan een vraag stellen. Die kun je aan één persoon richten, maar ook aan meerdere personen tegelijk. Met het tabje 'Nearby' kan je vragen uit de buurt zien en beantwoorden. Bij mij in de buurt was er bijvoorbeeld kermis, dus op de vraag 'Wat ga je vandaag doen' zie ik heel veel: 'Ik ga naar de kermis en daarna leren'. Dat klopt ook, want het was de week erna proefwerkweek bij mij op school.

Is dat niet precies hetzelfde als Ask.FM?

Het verschilt inderdaad niet heel veel. Persoonlijk vind ik deze app leuker vanwege het goede design en de leuke interactie met mensen in de buurt. Ook vind ik de webinterface van Ask.FM iets te achterhaald, maar dat is natuurlijk mijn mening.

Wat heb je eraan?

Niet zoveel. Het is vooral erg geinig, maar meer dan dat ook echt niet. Mocht je me toch een vraag willen stellen, dan kan dat uiteraard.

Grapje

Voor de opletters onder ons: de domeinnaam van Kiwi (Kiwi.qa) is erg leuk bedacht. QA staat namelijk voor Question and Answer, ha!

Zie jij jezelf al de hele dag kiwi'en? Ga dan naar kiwi.qa of download 'm hier voor iOS en Android

Gepubliceerd op 18 juli 2015
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.