App: Don't Drop The Egg

App: Don't Drop The Egg

Je hebt het vast weleens geprobeerd als je je verveelde: op de gekste manieren met een ei balanceren, totdat-'ie kapot valt. Omdat het spelletje eigenlijk nooit verveelt is het er uiteraard ook in app-vorm: Don't Drop The Egg. Is dat ook zo'n all time favorite, of ben je het na een paar keer al zat? Even testen.

Don't Drop The Egg is gemaakt door OrangeNose studios, een gameontwikkelaar uit Taiwan en de Filipijnen. Het spelletje draait om een autootje met een eitje in de 'achterbak', waarmee allerlei hindernissen neemt. Het doel: zo ver mogelijk vooruit komen. Ik vond dit zelf erg erg moeilijk, omdat het ei er snel uitvalt. Je kan wel meerdere auto's scoren door verder te kunnen rijden in een level.

Advertenties

De app is helaas niet advertentievrij. Als je verliest krijg je telkens een advertentie te zien. Best slim, want uiteraard verlies je het ei hartstikke vaak (tenzij je een heel erg geoefend speler bent natuurlijk). Je kunt de advertenties niet wegkrijgen, behalve door ze af te kopen. Maar dat doet natuurlijk niemand voor een Egg-spelletje.

Nieuwe auto's

Het schijnt dat je nieuwe auto's kan winnen door verder te rijden in het spel. Omdat het mij niet lukte, heb ik het even opgezocht. Volgens veel mensen zijn de 'betere', nieuwe auto's juist slechter in gebruik. Daar ben ik zelf niet achter gekomen, dus dat zul je zelf moeten uitvinden.

Hoe kan je winnen?

Simpel antwoord. Dat kan niet. Je kunt alleen maar heel erg ver rijden en dat is het wel zo'n beetje. Dit is ook de reden dat ik dit spel niet echt kan waarderen. Je moet er dus behoorlijk wat tijd voor nemen en een enorm uithoudingsvermogen hebben. Als jij dat wél hebt, dan is het wellicht wat voor jou. Maar dit spel zorgt bij mij alleen maar voor frustraties als ik zit te wachten in de wachtruimte van de orthodontist.

Wil je hem downloaden? iOS | Android

Gepubliceerd op 13 oktober 2015
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.