We hebben niet alleen een nieuwe site, we hebben ook een nieuwe start gemaakt met ons Instagram-account. Wil je elke dag beginnen met een meme? Nieuws en blogs zien? En soms een handige story of video voor school?


Volg ons nu

Actrice Iris Hesseling over de Anubisreünie

Door Joost

Eén mysterie, duizend vragen: dat was Het Huis Anubis! De bloedstollende avonturen van Nienke, Fabian en hun matties zorgden voor een ongezonde dosis light-horror bij talloze jeugdige kijkertjes. Goed nieuws voor de fans: de populaire serie keert terug, onder meer met een speciale reünie-uitzending. Iris Hesseling, beter bekend als Amber, vertelt ons meer over de leukste periode uit haar carrière.

Weet je nog, die griezelige conciërge Victor met z'n opgezette raaf? En de oneindige zoektocht naar de graal? Voor wie The Exorcist nog net een tikje te spannend was, bleek Het Huis Anubis een prima alternatief. Met knikkende knietjes en klamme handjes keken we dagelijks naar onze idolen van het Belgische internaat. De laatste uitzending scoorde maar liefst 500.000 kijkers en verder was de serie goed voor twee bioscoopfilms, drie theatershows en heel veel merchandise. Wie wilde nou geen Amber-broodblikje mee naar school?

Succes

Diezelfde Amber is inmiddels 30 jaar en in verwachting van haar eerste kindje. Tegenwoordig werkt ze als presentatrice voor Nickelodeon. Iris (haar echte naam dus) kijkt fijn op de Anubistijd terug. "Na Anubis heb ik nooit meer dat teamgevoel gehad, bij welke productie dan ook. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt. Het voelde als een schoolkamp van vier jaar. We hadden zoveel lol tijdens de opnames."

Waarom werd Het Huis Anubis zo'n succes? "Op dat moment was er behoefte aan een spannende soap. Onze mysteries sloegen in als een bom. Daarbij konden alle kijkers zich identificeren met een personage."

Toch hadden de acteurs het succes niet meteen door. "Al die tijd zaten we in een donkere studio. Als we 's avonds de hort op gingen, merkten we wel wat, maar niet veel. Pas jaren later kwam het besef hoe groot de serie is geweest."

Reünie

Anubis is back en hoe! Op 6 en 7 januari wordt de reünie #TB Het Huis Anubis uitgezonden op MTV en SPIKE. "Voor ons wordt het één grote verrassing. We mogen van te voren geen contact met elkaar opnemen. Sommige acteurs zie ik pas weer na acht jaar. Loek (Nienke, red.) bijvoorbeeld, zij woont tegenwoordig in het buitenland."

Wat zijn de verwachtingen? "We gaan vooral herinneringen ophalen. En wat doen we nu? Hoe zien we eruit? Mijn zwangerschap komt dan vast ter sprake", lacht Iris. 

Volgens de blondine is de kans groot dat we de oude set terugzien. "De reünie wordt in België opgenomen, dus ik heb het vermoeden dat ze ons naar het huis lokken." 

Inmiddels heeft Nickelodeon bevestigd dat Nienke, Fabian, Appie, Jeroen, Patricia en uiteraard Amber bij de reünie aanwezig zullen zijn.

Herhalingen

Komend jaar kan voor de Anubisfan niet stuk, want op veler verzoek zendt Nickelodeon de complete serie weer uit. "Heel eerlijk: ik kijk best vaak oude afleveringen terug. Ik kan er nog steeds om lachen of schrikken, terwijl ik alles al ken."

Het Huis Anubis heeft veel voor Iris betekend. "Nog elke dag krijg ik positieve reacties. Daar word ik zo vrolijk van. Ik ben erachter gekomen dat werken voor de jeugd het allerleukste is."

Kijktip: de reünie-uitzending is op zaterdag 6 januari om 19.50 uur te zien op MTV en op zondag 7 januari om 21.05 uur op SPIKE. Vanaf maandag 8 januari zendt Nickelodeon alle afleveringen opnieuw uit.

Gepubliceerd op 2 januari 2018