Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Petitie tegen 'vulgaire' Netflix-serie Big Mouth nadert 80.000 handtekeningen

Petitie tegen 'vulgaire' Netflix-serie Big Mouth nadert 80.000 handtekeningen

Door Oscar

Per 29 september kun je op Netflix de animatieserie Big Mouth bekijken. Een boze online-mensenmassa probeert deze lancering echter tegen te houden. De serie zou "de adolescentie seksualiseren en vulgaire, zelfs pornografische beelden gebruiken om de ervaringen van de tienerpersonages te laten zien."

Bijna 80.000 mensen hebben de petitie inmiddels getekend, waardoor er nog maar 20.000 handtekeningen nodig zijn om het uiteindelijke doel van 100k krabbels te behalen.

Kijk NIET naar de trailer (echt niet doen hoor)

De actievoerders linken naar de trailer. maar "raden niemand aan ernaar te kijken." Het platform CitizenGO vindt de animatieserie daarbij exemplarisch: "De serie laat zien hoe ver de entertainmentindustrie gevallen is ten opzichte van iedere vorm van fatsoen."

Wat wel voor de protestgangers pleit, ze benoemen precies wat er precies mis is met de serie: "Het bevat alles van nachtelijke zaadlozingen, tot expliciete weergaven van menstruatie, gesprekken over homoseksuele daden en hoe normaal die wel niet zijn, en nog veel meer..."

Voor onze jeugd

Concluderend: waarom zou je deze petitie tekenen? Ook daar hebben de initiatiefnemers een antwoord op: "Om je afschuw uit te drukken voor het feit dat Netflix een dergelijke serie wil voorschotelen aan onze jeugd."

Of de serie daadwerkelijk geschrapt gaat worden is nog maar de vraag. De mensen van CitizenGO hebben het namelijk erg druk met de herinvoering van het feodale stelsel, kuisheidsgordels en het offeren van eerstgeboren kinderen. 

Oordeel zelf

Voor mensen die zelf een mening willen vormen, hier onder de trailer van Big Mouth, vanaf 29 september op Netflix. (Stuur even een berichtje voor Netflix and Chill). 

 

 

 

Gepubliceerd op 28 september 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.