Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Vanaf 2018 geen verkoop van frisdrank meer op school

Vanaf 2018 geen verkoop van frisdrank meer op school

Vanaf 2018 mag er op middelbare scholen geen frisdrank meer worden verkocht. De Nederlandse Vereniging Frisdrank (ja die bestaat echt) wil het aantal jongeren met obesitas terugbrengen. Met ingang van volgend jaar moet je dus misschien wel water drinken op school: iel!

Naast water kun je vanaf volgend jaar ook nog lightfrisdranken kopen. Deze bevatten geen calorieën en de experts zeggen dat ze gezonder zijn dan de doorsnee drankjes. Voor directeur van de FWS, Raymond Gianotten, gaat het echter te ver om de light versies ‘gezond’ te noemen: “Gezond is een appel, onze producten zijn bedoeld om van te genieten.”

Je vriendjes in de rest van Europa moeten er volgend jaar ook aan geloven. Het is de bedoeling dat er vanaf 2019 op geen enkele middelbare school op dit prachtige continent meer frisdrank wordt verkocht.

Zie je niets in deze maatregel? Misschien handig om dan een mini-koelkast aan te schaffen voor in je kluisje.

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?