Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Snapchatvrienden: moet de politie dronken jongeren filmen?

Snapchatvrienden: moet de politie dronken jongeren filmen?

Nederlandse jongeren zouden veel te veel drinken. Om deze ontwikkeling tegen te gaan zijn politiekorpsen in Amersfoort, Bergen op Zoom en Gorinchem begonnen met het filmen van dronken jongeren. De beelden hiervan worden later aan de gefilmden én hun ouders getoond. Wij vroegen aan onze Snapchatvrienden: moet de politie dat wel doen? 

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Koekje van eigen deeg

Beste agenten, Sharon vraagt jullie om je te verplaatsen in jullie jongere medemens. Wij filmen jullie toch ook niet? Jullie zijn ook jong geweest, dat verhaal. Mochten we het echt te gek maken, dan hebben we toch vrienden die ons daar op wijzen?

Olivier geeft de politie een high-five voor dit idee. Als je zo dronken als een hert ben heb je geen spijt van je beschonken kapriolen en vergeet je misschien een hoop. Door toedoen van de politie kun je zeggen: 'gelukkig hebben we de beelden nog.'

Raar

Gek, vreemd, raar. Aron denkt er het zijne van. Wie wil niet gefilmd wil worden, zal niet gefilmd worden. Hij heeft gesproken.

Fleur en Aron vinden elkaar in dit dilemma. Dronken of niet, misdragend of niet, geen toestemming = geen draaiende camera. In Fleurs woorden: not done.

Papa politie

Een geweldige maatregel volgens Mex, eentje die er al veel eerder had mogen komen. Als het ouders niet lukt om hun kinderen op te voeden, dan onze vrienden in het blauw maar. 

Aanpakken

Welnee, filmen is nergens voor nodig. Niet namen en shamen, maar gewoon aanpakken. Mitra wil deze overenthousiaste feestbeesten het liefst gewoon een weekendje brommen. 

Na het lezen van alle reacties kunnen we concluderen dat de meeste van onze Snapchatvrienden vinden dat filmen geen goede maatregel is. Een veel gehoord argument is privacy, maar weet wel: filmen op de openbare weg is  gewoon toegestaan volgens de wet. Ook vinden velen dat het simpelweg niet de taak van de politie is om jongeren aan te spreken op hun drankgebruik. Of dat nu nodig is of niet.

Toch stromen er ook veel reacties binnen van mensen die het wél een goede maatregel vinden. Zij onderbouwen hun mening met het feit dat alcohol enorm ongezond is en dat de gevaren hiervan simpelweg benadrukt moeten worden.

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken.