Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Snapchatvrienden: rookvrije steden?

Snapchatvrienden: rookvrije steden?

Door Oscar

Roken wordt steeds duurder en mede daarom roken steeds minder mensen. Toch zijn Groningse organisaties nog niet tevreden: zij pleiten voor een rookvrije stad en gaan voor een rookvrije generatie jongeren. Wij vroegen onze Snapchatvrienden om hun mening.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Lukt niet

Een groot deel van onze Snapchatvrienden geeft aan hier niet in te geloven. Het idee klinkt velen goed in de oren, maar is onuitvoerbaar. Baukje denkt dat de mens simpelweg ongehoorzaam is, "maar dreigen met boetes helpt denk ik wel!"

Annique is voor. Ze snapt sowieso niet waarom roken in gezelschap gangbaar is. Ze vindt een ander longkanker bezorgen niet bepaald sociaal.

Gelul

Bram vindt het nogal zeurderig. Hij ziet het als een kleine moeite om even aan de kant te stappen wanneer rokers hun ding doen.

Ook partyroker Robina is tegen een rookvrije stad, maar predikt wel naastenliefde. Hou een beetje rekening met elkaar. In een discotheek hoeft van haar ook niet gerookt te worden. Valt wat voor te zeggen, niemand wordt graag wakker met een grauwe bos haar. 

Rookvrije zones

Voordat de stad Groningen gaat voor een compleet rookvrije stad, worden er rookvrije zones aangelegd. Een idee waar Marre zich in kan vinden. Kleine kinderen hoeven bijvoorbeeld niet met meeroken lastig gevallen te worden.

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken.

Gepubliceerd op 27 juli 2017
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.