Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Rotterdamse scholieren toch op zeilreis

Rotterdamse scholieren toch op zeilreis

Hidde

Meevaller voor de leerlingen van de Rotterdamse scholengemeenschap Hugo de Groot: de zesweekse zeilreis die de twee beste leerlingen beloofd was gaat - na eerder vanwege de leerplichtwet te zijn verboden - tóch door.

Dat besloot de Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge vandaag na gesprekken met ouders en leerlingen.

Les aan boord

De twee meest uitblinkende leerlingen - zowel qua cijfers als gedrag - gaan volgens plan deze maand zes weken lang met het historische schip Wylde Swan door het Caribisch gebied zeilen. Aan boord krijgen ze gewoon les. Daar was het ministerie van Onderwijs het in eerste instantie niet mee eens, maar vandaag besloot de Rotterdamse onderwijswethouder de reis toch toe te staan.

Dat besluit neemt hij zeker niet van harte, zo laat zijn woordvoerder aan Scholieren.com weten. "Een zesweekse schoolreis onder schooltijd gaat de wethouder eigenlijk te ver, want de wet- en regelgeving laat geen ruimte voor een dergelijke reis. Het punt is echter dat de ouders en leerlingen blind op de school hebben gevaren, en de school heeft gezegd dat de reis paste binnen de wet- en regelgeving," aldus de woordvoerder. Een paar dagen voor vertrek bleek dit dus niet het geval te zijn.

De wethouder begrijpt daarom de teleurstelling onder ouders en leerlingen en besloot zodoende maandagavond - voor deze ene keer - om de twee leerlingen alsnog een tijdelijke vrijstelling van de leerplicht te verlenen.

Superschool

De Rotterdamse scholengemeenschap kwam eerder in het nieuws toen directeur Van ’t Zelfde in 2013 weigerde twee geschorste leerlingen, die een brugger in elkaar hadden getrapt, opnieuw toe te laten tot zijn school. Later dat jaar maakte VPRO Tegenlicht een documentaire over Van 't Zelfde's poging de Rotterdamse scholengemeenschap om te vormen tot een 'superschool'.

Gepubliceerd op 3 maart 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.