4 leuke dingen om te doen in een tussenjaar

In opdracht van ESL Taalreizen

Net klaar met de examens en dan gelijk door met studeren? Mooi niet! Tegenwoordig kiezen veel scholieren ervoor om een tussenjaar te nemen. Want wat is er nou lekkerder dan even een break nemen en niet elke dag met je neus in de schoolboeken te hoeven zitten? Dit zijn een aantal avontuurlijke tips voor tijdens een tussenjaar.

Backpacken

Zeg ik tussenjaar dan denk jij waarschijnlijk gelijk aan backpacken. De horizon tegemoet met alleen een grote tas op je rug is een populaire keuze onder schoolverlaters. In je eentje of met vrienden, het kan allemaal. Het enige wat je nodig hebt is een grote rugzak, zwemkleding, een goedkoop vliegticket and off you go.  Het is de ultieme manier is om te ontsnappen aan alle verplichtingen. 

Vrijwilligerswerk

Wil je iets betekenen voor bijvoorbeeld vluchtelingen, bejaarden of dieren, dan is vrijwilligerswerk zeker wat voor jou. Je kan vrijwilligerswerk doen in het buitenland, maar in Nederland is ook genoeg te doen. Er zijn veel leuke organisaties waar ze altijd wel op zoek zijn naar vrijwilligers, dus een plek vinden zal je heel makkelijk af gaan. Het enige wat mij moeilijk lijkt, is kiezen uit alle opties. Je kan je inzetten voor het klimaat, helpen met het bouwen van vluchtelingenkampen, eenzame ouderen gezelschap houden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kies in ieder geval iets wat bij je past en waarbij je een steentje bijdraagt aan de wereld om je heen! 

Een taalreis

Als je een nieuwe taal wil leren en graag nieuwe mensen wil leren kennen is een taalreis een superleuk optie tijdens een tussenjaar. Doordat je de taal leert in een land waar ze het ook spreken, kun je binnen no-time gesprekjes voeren in bijvoorbeeld het Engels, Frans of Spaans. Buiten school is er natuurlijk ook alle tijd om de stad te verkennen met je nieuwe vrienden van over de hele wereld. Een taalreis is dus hartstikke leuk en ook nog eens leerzaam.

Als je kiest voor een taalreis bij ESL Taalreizen wordt ook nog eens alles voor je geregeld. Ze regelen je verblijf, vlucht en eventueel een visa. De taalschool organiseert reizen naar bijvoorbeeld Amerika, Frankrijk of Spanje. Je kan ervoor kiezen om een jaar weg te gaan, maar als je je ouders of je huisdier zo lang niet kunt missen, is 3 maanden natuurlijk ook een optie. Omdat alle programma’s van ESL beginnen met een intensieve taalcursus leer je de taal vloeiend en kom je terug als een echte française of señor. Daarnaast kan je de taalcursus combineren met een stage of vrijwilligerswerk. Zo kan je dus je dus een nieuwe taal leren, werkervaring opdoen en tegelijkertijd vrienden voor het leven maken. Je werkt toe naar een officieel internationaal certificaat, dus het staat ook nog eens mooi op je cv!

Stage lopen

Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan studeren is stage lopen zeker een goede optie. Eigenlijk heb je gewoon een heel jaar om beroepen uit te proberen. Op deze manier kan je er achter komen wat je leuk vindt om te doen en wat je liever aan andere mensen over laat. Net als vrijwilligers zoeken ze op veel stagiaires. Misschien werkt een familielid of een kennis bij een bedrijf dat jou tof lijkt. Altijd goed om eens te informeren of je daar aan de slag kunt!

Wil jij in je tussenjaar een nieuwe taal leren? Wacht dan niet te lang met boeken! Klik hier voor meer informatie over de Gap Experience van ESL – Taalreizen.

Gepubliceerd op 17 februari 2020

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.